Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1046 /1999


privind înfiinţarea unor societăţi comerciale regionale de transport feroviar public de călători prin reorganizarea Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A.


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 28.12.1999 și 07.03.2001 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 28.12.1999 și 07.03.2001 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul prevederilor Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 12/1998 privind transportul pe căile ferate române şi reorganizarea Societăţii Naţionale a Căilor Ferate Române, aprobată şi modificată prin Legea nr. 89/1999 şi ulterior modificată prin Ordonanţa de urgenta a Guvernului nr. 182/1999,

    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    Se înfiinţează societăţile comerciale regionale de transport feroviar public de călători, prevăzute în anexa nr. 1, denumite în continuare societăţi regionale, ca urmare a reorganizării prin divizare a Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A., care continua sa fiinteze împreună cu cele 5 filiale organizate potrivit Hotărârii Guvernului nr. 7/1999 privind înfiinţarea unor filiale ale Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A.

    ART. 2

    (1) Denumirea, sediul social, capitalul social iniţial şi numărul de acţiuni ale societăţilor regionale sunt prevăzute în anexa nr. 1, iar zona de activitate a acestora este prevăzută în anexa nr. 2.

    (2) Societăţile regionale nou-înfiinţate, prevăzute la art. 1, sunt persoane juridice române, se organizează şi funcţionează ca societăţi comerciale pe acţiuni, de interes public naţional, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu statutele proprii întocmite potrivit statutului-cadru prevăzut în anexa nr. 3.

    (3) Societăţile regionale pot înfiinţa sucursale, reprezentante, agenţii şi altele asemenea, în ţara şi în străinătate, în condiţiile legii.

    (4) Filiale ale societăţilor regionale pot fi înfiinţate prin hotărâre a Guvernului, la propunerea adunării generale extraordinare a acţionarilor.

    (5) Capitalul social iniţial al societăţilor regionale se constituie prin preluarea, corespunzător obiectului de activitate, a unei părţi din patrimoniul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A. în baza balanţei de verificare şi a situaţiei patrimoniului, întocmite la data de 30 septembrie 1999.

    (6) Patrimoniul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Călători "C.F.R. Călători" - S.A. se diminuează corespunzător, valoarea capitalului social al acesteia fiind de 877.481.100.000 lei împărţit în 35.099.244 acţiuni nominative, cu valoare nominală unitară de 25.000 lei.

    ART. 3

    Societăţile regionale desfăşoară activităţi de interes strategic în scopul realizării transportului feroviar public de călători şi al satisfacerii nevoilor de apărare a tarii şi au, în principal, ca obiect de activitate:

    a) efectuarea transportului feroviar public de călători în trafic regional şi interregional;

    b) efectuarea transportului de bagaje şi mesagerii în trafic regional şi interregional;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic