Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1026 /2006


pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 591/1993 privind măsurile pentru aplicarea dispoziţiilor Legii nr. 61/1993 referitoare la gestionarea fondurilor, stabilirea şi plata alocaţiei de stat pentru copii


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 18.08.2006 și 11.06.2008 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 18.08.2006 și 11.06.2008 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. IV din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2006 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului şi a Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. I

    Hotărârea Guvernului nr. 591/1993 privind măsurile pentru aplicarea dispoziţiilor Legii nr. 61/1993 referitoare la gestionarea fondurilor, stabilirea şi plata alocaţiei de stat pentru copii, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 75 din 21 februarie 2000, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Articolul 1 va avea următorul cuprins:

    "Art. 1. - (1) Fondurile destinate plăţii alocaţiei de stat pentru copii, care, potrivit Legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se suportă din bugetul de stat, precum şi cheltuielile de transmitere a drepturilor se stabilesc şi se prevăd în bugetele de venituri şi cheltuieli ale ministerelor şi ale altor organe de specialitate ale administraţiei publice centrale cu sarcini în acest domeniu şi se gestionează distinct, după cum urmează:

    a) creditele bugetare destinate plăţii alocaţiei de stat pentru copiii care nu urmează o formă de învăţământ organizată în condiţiile legii, precum şi cele pentru copiii cu handicap vizual se gestionează de Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei;

    b) creditele bugetare pentru plata alocaţiei de stat pentru copiii care urmează învăţământul general obligatoriu, pentru cei care sunt înscrişi în unităţile şcolare şi întrerup temporar şcolarizarea din motive de sănătate dovedite cu certificat medical, precum şi pentru copiii în vârstă de până la 18 ani şi tinerii în vârstă de peste 18 ani, care urmează una dintre formele de învăţământ organizate în condiţiile legii, se gestionează de Ministerul Educaţiei şi Cercetării;

    c) creditele bugetare pentru plata alocaţiei de stat pentru copiii în vârstă de până la 18 ani şi tinerii în vârstă de peste 18 ani, care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional în unităţile şcolare din subordinea/coordonarea altor organe ale administraţiei publice centrale de specialitate, inclusiv militare, organizate în condiţiile legii, se gestionează, după caz, de ministerele şi celelalte organe ale administraţiei publice centrale de specialitate care au în subordine/coordonare aceste şcoli;

    d) creditele bugetare pentru plata alocaţiei de stat pentru copiii cu handicap, cu excepţia celor cu handicap vizual, se gestionează de Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap. Începând cu data de 1 ianuarie 2007, gestionarea creditelor se realizează numai pentru acordarea alocaţiei de stat pentru copiii cu handicap care au împlinit vârsta de 3 ani.

    (2) Alocaţia de stat pentru copiii cu handicap care au împlinit vârsta de 3 ani se acordă în cuantum majorat de 100%."

    2. Articolul 2 va avea următorul cuprins:

    "Art. 2. - (1) Alocaţia de stat pentru copii se acordă pe bază de cerere întocmită de reprezentantul legal al copilului, însoţită de originalul şi copia certificatului de naştere al copilului, copia de pe actul de identitate al reprezentantului legal, documentele din care să rezulte situaţia juridică a copilului faţă de reprezentantul legal, precum şi, după caz, de alte documente justificative stabilite prin instrucţiunile emise potrivit art. 10.

    (2) Cererile pentru stabilirea alocaţiei de stat pentru copii şi actele din care rezultă îndeplinirea condiţiilor legale de acordare a acestui drept se depun şi se înregistrează după cum urmează:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic