Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 1018 /1999


privind amendarea anexei nr. 4, pct. 3 - Fondul IID - la Acordul de împrumut dintre România şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 4 august 1997, ratificat prin Ordonanţa Guvernului nr. 37/1997, aprobată prin Legea nr. 186/1997


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul prevederilor art. 8 din Ordonanţa Guvernului nr. 37/1997 pentru ratificarea Acordului de împrumut - Programul de dezvoltare a utilităţilor municipale, etapa II-a, dintre România şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 4 august 1997, aprobată prin Legea nr. 186/1997, şi ţinând seama de acordul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare din data de 18 mai 1999,

    Guvernul României hotărăşte:

    ART. 1

    (1) Se aprobă amendamentele convenite cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare la Acordul de împrumut - Programul de dezvoltare a utilităţilor municipale, etapa a II-a, semnat la Bucureşti la 4 august 1997, stabilite prin Acordul-amendament nr. 1 din data de 18 mai 1999.

    (2) Textul conţinut în acordul de împrumut (anexa nr. 4 "Termenii şi condiţiile acordurilor subsidiare de împrumut, garanţie şi proiect", punctul 3 "Programul de imbunatatire a performantelor financiare şi operationale"), intitulat Fondul IID, va fi eliminat în întregime şi va fi înlocuit cu următorul text:

    "Fondul IID. Pentru fiecare an fiscal, începând cu anul fiscal după anul semnării ASIGP: (i) autoritatea locală din fiecare oraş inclus în Proiect va contribui la Fondul IID sub forma unor valori ale alocaţiilor de la bugetul local, care vor fi cel puţin echivalente cu toate sumele din impozitul pe profit primite de autoritatea locală de la regia autonomă din acel oraş inclus în Proiect plus partea din profiturile nete ale acelei regii autonome, primită de acea autoritate locală; şi (îi) fiecare regie autonomă va contribui la Fondul IID, respectiv cel puţin (A) cu o sumă echivalenta cu amortizarea şi veniturile provenite din vânzarea mijloacelor fixe şi (B) cu veniturile rămase. Plăţile din Fondul IID se vor face pe baza conturilor auditate, aferente activităţii de alimentare cu apa şi apa reziduala, ale regiei autonome pentru anul fiscal anterior şi se vor realiza: (i) de către autoritatea locală, în termen de 5 zile după ce regia autonomă a transferat impozitul pe profit şi profitul net, cuvenite autorităţii locale; şi (îi) de către regia autonomă în termen de doua luni după ce conturile au fost auditate, dar, în orice caz, nu mai târziu de 30 iunie în fiecare an. Suma primei plati va fi calculată pe baza pro rata, luându-se în considerare numărul de luni rămase după semnarea ASIGP în anul fiscal în care este semnat ASIGP.

    Dobânda bonificata la sumele depozitate în Fondul IID se va capitaliza lunar şi câştigurile rezultate din dobânda astfel capitalizata se vor capitaliza pentru scopurile iniţiale ale Fondului IID.

    Pentru obiectivele acestui paragraf veniturile rămase vor fi definite ca profitul net al regiei autonome după deducerea impozitului, a cotei de participare a salariaţilor la profit şi a vărsămintelor din profit la bugetul local."

    ART. 2

    Pentru scopurile Proiectului se aproba, dacă este cazul, ca din sumele şi în limita împrumutului B.E.R.D. beneficiarii finali ai creditului extern să efectueze operaţiuni valutare în cazul contractelor adjudecate de persoane fizice şi juridice rezidente.

    ART. 3

    Pentru nevirarea în termen a vărsămintelor în Fondul IID Banca de implementare va calcula şi va percepe penalităţi pentru suma nevirata în termen, calculate pentru fiecare zi de întârziere, egale cu cele prevăzute pentru neplata obligaţiilor către bugetul de stat, conform legislaţiei în vigoare, aplicate asupra valorii obligaţiilor de plată neachitate în termen. Penalităţile astfel calculate de Banca de implementare se vor vărsa în Fondul IID şi se vor utiliza cu aceeaşi destinaţie.

           PRIM-MINISTRU

            RADU VASILE

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic