Inapoi la Cautare

HOTĂRÂRE 503 /2023


privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru protecţia populaţiei din localitatea Aninoasa, judeţul Hunedoara, afectată de seisme


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 15,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Având în vedere Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 9/2023 privind propunerea de scoatere de la rezervele de stat a unor construcţii uşoare din elemente modulate, pentru a fi puse la dispoziţia familiilor ale căror imobile situate în oraşul Aninoasa din judeţul Hunedoara au fost afectate de seisme, precum şi dispoziţiile art. 20 lit. k) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004
 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005
, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată
, al art. 4^1 alin. 1
, art. 5 alin. 1 lit. a)
 şi alin. 3
 şi art. 8 alin. 3 din Legea nr. 82/1992
 privind rezervele de stat, republicată, cu modificările şi completările ulterioare,

    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.

    ART. 1

    (1) Se aprobă scoaterea din rezervele de stat şi acordarea imediată ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, a unor cantităţi de produse prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în valoare de 943.125 lei, exclusiv TVA, pentru protecţia populaţiei din localitatea Aninoasa, judeţul Hunedoara, afectată de seisme.

    (2) Transportul produselor până la locul de destinaţie indicat de Instituţia Prefectului - Judeţul Hunedoara se efectuează cu mijloace de transport puse la dispoziţie de Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

    (3) Distribuirea ajutorului prevăzut la alin. (1) se realizează de comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă prin grija Instituţiei Prefectului - Judeţul Hunedoara.

    ART. 2

    Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale scade din gestiune, la preţurile de înregistrare, prin debitarea contului 6890100 „Cheltuieli privind rezerva de stat“, cantităţile de produse aprobate a fi scoase din rezervele de stat potrivit prezentei hotărâri, cu datele din avizele de expediţie şi procesele-verbale de predare-primire semnate de persoanele împuternicite desemnate de Instituţia Prefectului - Judeţul Hunedoara.

    ART. 3

    Cheltuielile pentru intervenţia operativă privind transportul, precum şi orice alte cheltuieli ocazionate de îndeplinirea acţiunii de livrare a produselor, prevăzute la art. 1 alin. (1), se suportă din veniturile proprii ale Activităţii pentru intervenţii operative şi reîntregirea stocurilor diminuate, înfiinţată pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi pe lângă fiecare unitate teritorială, conform art. 1 alin. (2) lit. b) din Hotărârea Guvernului nr. 598/2014
 privind înfiinţarea pe lângă Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale şi pe lângă fiecare unitate teritorială a unor activităţi finanţate integral din venituri proprii, cu modificările şi completările ulterioare.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic