Inapoi la Cautare

GHID din /2016


Cerere de propuneri de proiecte în cadrul Fondului pentru relaţii bilaterale aferent Programului RO02 - Biodiversitate şi servicii ale ecosistemelor, implementat în cadrul Mecanismului financiar SEE 2009-2014


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.10.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Doriti o forma actualizata , la zi (04.10.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


     Obiectivul Specific al Programului: Prin implementarea programului se aşteaptă o îmbunătăţire a stării ecosistemelor precum şi a nivelului de cunoaştere, informare şi conştientizare a publicului larg în legătură cu beneficiile de zi cu zi, produse de serviciile ecosistemelor şi importanţa menţinerii ecosistemelor într-o stare bună.

     Rezultate aşteptate:

     ● Îmbunătăţirea capacităţii şi administrării coridoarelor ecologice;

     ● Studii şi training cu privire la contribuţia ariilor naturale protejate în sectorul economic;

     ● Crearea metodologiilor pentru stabilirea coridoarelor ecologice;

     ● Rapoarte necesare pentru realizarea metodologiilor;

     ● Delimitarea ecosistemelor;

     ● Identificarea mecanismelor de plăţi pentru serviciile ecosistemice.

     Fondul pentru Relaţii Bilaterale (denumit în continuare "Fondul") constituit la nivelul Programului, este destinat unor iniţiative menite să conducă la dezvoltarea relaţiilor bilaterale prin cooperare şi transfer de cunoştinţe între entităţi (autorităţile/instituţiile publice/ONG etc) din statul beneficiar, statele donatoare, şi organizaţii internaţionale respectiv prin sprijinirea organizării de, sau participării la, seminarii, conferinţe, workshop-uri, vizite de lucru, cursuri, întâlniri de lucru, etc

    1. CADRUL INSTITUŢIONAL ŞI LEGISLATIV

    1.1. Cadrul instituţional

     Ministerul Fondurilor Europene îndeplineşte funcţia de Punct Naţional de Contact şi reprezintă România în relaţiile sale cu Comitetul Mecanismului Financiar. Punctul Naţional de Contact va avea responsabilitatea generală a îndeplinirii obiectivelor Mecanismului Financiar SEE 2009 - 2014 în România.

     Autoritatea de Certificare şi Plată din cadrul Ministerului Finanţelor Publice acţionează în calitate de Autoritate de Certificare (AC); aceasta certifică sumele incluse în declaraţiile de cheltuieli depuse la Oficiul Mecanismului Financiar şi primeşte sumele granturilor SEE transferate în România.

     Unitatea Centrală de Armonizare pentru Audit Public Intern (UCAAPI) din cadrul Ministerului Finanţelor Publice acţionează în calitate de Autoritate de Audit şi efectuează audituri ale sistemului de management şi control la nivel de Program precum şi la nivelul proiectelor individuale.

     Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor acţionează în calitate de Operator de Program şi se ocupă cu pregătirea şi implementarea Programului în conformitate cu principiile economiei, eficienţei şi eficacităţii; Operatorul de Program desfăşoară, în principal, următoarele activităţi:
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic