Titularul de autorizaţie trebuie să aibă în vedere faptul că numai pentru combustibilul nuclear există posibilitatea producerii masei critice. În măsura în care este posibilă o sustragere de combustibil nuclear, aceste cantităţi vor fi concretizate în funcţie de instalaţia nucleară.
ART. 11 Detecţia oricărei intruziuni trebuie realizată la nivelul barierelor fizice care înconjoară zona protejată. Ambele părţi ale perimetrului zonei protejate trebuie prevăzute cu iluminare suficientă pentru o supraveghere cât mai bună şi o evaluare cât mai exactă a situaţiei, în cazul în care se constată intenţia unei intruziuni în zona protejată.
ART. 12 Sustragerea combustibilului nuclear în cantităţi mici este posibilă numai în zonele în care pastilele de combustibil sunt manevrate liber sau sunt depozitate în containere metalice. Timpul necesar pentru a procura pe această cale o cantitate relevantă este însă foarte mare. Prin măsurile de siguranţă luate trebuie să se poată descoperi la timp o asemenea situaţie.
ART. 13 Titularul de autorizaţie trebuie să ia măsuri pentru ca persoanele cu drept de acces să nu poată acţiona în ceea ce priveşte eliberarea unor cantităţi substanţiale de materiale radioactive în împrejurimi, precum şi în ceea ce priveşte o posibilă sustragere a unor cantităţi relevante de combustibili nucleari HEU.
ART. 14 Titularul de autorizaţie trebuie să gestioneze cu prudenţă accesul în zonele vitale pentru persoanele care au antecedente legate de consumul de alcool sau de droguri.
ART. 15 Pentru staţiile de tratare a deşeurilor radioactive, manipularea închiderilor tehnice de aerisire a respectivelor instalaţii nucleare poate duce la concentrarea efluenţilor radioactivi în interiorul instalaţiei nucleare. 5. Măsuri
ART. 16 Accesul în zonele protejate şi în zonele vitale va fi permis numai persoanelor cu drept de acces.
ART. 17