Inapoi la Cautare

DECRET 467 /1979


privind evaluarea construcţiilor, terenurilor şi plantaţiilor ce se preiau, cu plata, în proprietatea statului prin expropriere sau în alte cazuri prevăzute de lege


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 04.01.1980 și 01.06.1994 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 04.01.1980 și 01.06.1994 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


   Construcţiile, terenurile şi plantaţiile vitipomicole ce se preiau prin expropriere trec în proprietatea statului libere de orice sarcini.

    ART. 7

   Evaluarea construcţiilor, terenurilor şi plantaţiilor vitipomicole care se preiau în proprietatea statului se face de către comisii de evaluare stabilite prin decizii ale comitetelor executive ale consiliilor populare judeţene sau al municipiului Bucureşti, care vor avea componenta prevăzută în anexa nr. 3*.

   * Anexa a fost comunicată instituţiilor interesate.

    ART. 8

   Împotriva procesului-verbal de evaluare întocmit de comisia prevăzută la art. 7, foştii proprietari pot face contestaţie în termen de 15 zile de la data comunicării în scris a sumei stabilite ca despăgubire.

   Contestaţiile se soluţionează de către comitetele executive ale consiliilor populare judeţene sau al municipiului Bucureşti, în cel mult 30 de zile de la data depunerii lor.

    ART. 9

   Plata despăgubirilor cuvenite ca urmare a preluării în proprietatea statului a bunurilor imobile expropriate se face de unităţile cărora li s-au atribuit aceste bunuri, din fondurile de investiţii sau din alte fonduri prevăzute de lege, după caz.

   Materialele rezultate din demolarea construcţiilor expropriate pot fi predate fostului proprietar pentru reconstruirea locuinţei sau pentru alte nevoi gospodăreşti, scăzîndu-se valoarea lor din despăgubirea cuvenită. Valoarea materialelor se determina la preţul cu amănuntul, din care se deduce uzura aferentă, stabilită de comisia de evaluare prevăzută la art. 7.

    ART. 10

   Foştii proprietari care continua sa locuiască în imobilele expropriate anterior datei intrării în vigoare a prezentului decret vor plati, de la această dată şi pînă la preluarea efectivă a imobilelor în vederea demolarii, o chirie anuală egala cu impozitul pe clădiri şi primele de asigurare prin efectul legii.

   Foştii proprietari ai imobilelor expropriate, care figurează cu debite din chirii pentru perioade anterioare prezentului decret, vor achită aceste debite, fără majorări de întîrziere.

    ART. 11

   Prevederile prezentului decret se aplică şi în cazurile de preluare, cu plata, în proprietatea statului a unor bunuri imobile în baza Legii nr. 4/1973, Legii nr. 58/1974, Decretului nr. 223/1974, Decretului nr. 221/1960 şi Decretului nr. 841/1964.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic