Inapoi la Cautare

DECRET 466 /1979


privind regimul produselor şi substanţelor toxice


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 03.03.1980 și 09.10.2005 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 03.03.1980 și 09.10.2005 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decretează:

    ART. 1

    Producerea, deţinerea sau orice activitate privind circulaţia produselor şi substanţelor toxice, cultivarea în scop de prelucrare a plantelor care conţin astfel de substanţe, precum şi experimentarea produselor sau substanţelor toxice, sînt supuse regimului stabilit prin prezentul decret.

    Prin producerea, deţinerea sau orice activitate privind circulaţia produselor sau substanţelor toxice se înţelege, după caz: fabricarea, prepararea, experimentarea, condiţionarea, livrarea, procurarea, folosirea, ambalarea, transportul, depozitarea, manipularea, importul şi exportul acestor produse sau substanţe.

    ART. 2

    Lista substanţelor toxice şi a plantelor care conţin substanţe toxice se stabileşte de Ministerul Sănătăţii, cu acordul Ministerului Industriei Chimice, pe baza propunerilor ministerelor şi celorlalte organe centrale interesate şi se aduce la cunoştinţa generală prin publicarea în Buletinul Oficial al Republicii Socialiste România.

    Produsele şi substantele toxice folosite în scop medical sînt cele prevăzute în tabelele "Venena" şi "Separanda" din Farmacopeea română în vigoare, cu excepţia substanţelor şi produselor stupefiante şi a pesticidelor, care au un regim legal propriu.

    ART. 3

    Activitatea cu produse şi substanţe toxice este permisă unităţilor socialiste în scop medical, sanitar-veterinar, industrial, agricol, silvic, de învăţămînt, de cercetare ştiinţifică şi comercial, pe baza autorizaţiei de funcţionare eliberata de centrele sanitaro-antiepidemice şi inspectoratele judeţene de protecţie a muncii sau al municipiului Bucureşti.

    Pentru unităţile Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne autorizaţia se emite de organele sanitaro-antiepidemice din reţeaua sanitară a acestor ministere.

    Autorizaţia pentru cultivarea plantelor care conţin substanţe toxice se eliberează de Ministerul Sănătăţii, la cererea Trustului "Plafar" din subordinea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare în calitate de principal beneficiar al culturilor şi florei spontane.

    ART. 4

    Unităţile autorizate potrivit art. 3, cu excepţia unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne, sînt obligate să se înregistreze, în termen de 10 zile de la data eliberării autorizaţiei, la militia judeţului, respectiv a municipiului Bucureşti, pe raza căreia îşi au sediul. Autorizaţia pentru cultivarea plantelor care conţin substanţe toxice se înregistrează de Trustul "Plafar" la Inspectoratul General al Militiei.

    La încetarea activităţii cu produse şi substanţe toxice, unitatea este obligată să depună, în termen de 30 de zile, autorizaţia la organele de la care a obţinut-o şi sa înştiinţeze despre aceasta şi militia la care a fost înregistrată. Totodată, unitatea va preda cantitatea de toxice rămasă nefolosita în stoc la data încetării activităţii, în condiţiile stabilite de organul ierarhic superior.

    Autorizaţia poate fi retrasă în situaţia în care se constată că unitatea nu mai îndeplineşte condiţiile de funcţionare corespunzătoare prevenirii intoxicatiilor ori a încălcat dispoziţiile legale privind regimul produselor şi substanţelor toxice.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic