Inapoi la Cautare

DECRET 465 /1979


privind recuperarea şi valorificarea resurselor materiale refolosibile, utilizarea şi circulaţia ambalajelor


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 01.01.1980 și 11.07.2000 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 01.01.1980 și 11.07.2000 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    a) materiile prime vechi şi unele resurse materiale primare;

    b) materialele refolosibile care se utilizează ca atare sau prin prelucrari simple;

    c) piesele şi subansamblele rezultate în urma dezmembrarii maşinilor, utilajelor, instalaţiilor, altor fonduri fixe şi a bunurilor de folosinţă îndelungată de la populaţie, refolosibile ca atare sau prin reconditionare, precum şi orice alte produse care pot fi reconditionate;

    d) bunurile de folosinţă îndelungată şi cele de uz personal uzate, care după folosire se valorifica prin reparare sau reconditionare;

    e) apele industriale uzate, pulberile, haldele, zgurile, iazurile miniere, resturile menajere şi stradale şi alte materiale refolosibile.

    ART. 4

    Unităţile socialiste sînt obligate să asigure identificarea, stringerea, sortarea, depozitarea, gospodărirea, predarea şi prelucrarea tuturor categoriilor de resurse materiale refolosibile, rezultate din activitatea proprie sau colectate de la alte unităţi şi populaţie.

    De asemenea, răspund de asigurarea tehnologiilor, utilajelor şi capacităţilor de producţie necesare prelucrării în scopul valorificării superioare a acestor resurse, perfecţionării continue a proceselor de prelucrare, eliminării pierderilor de orice fel.

    Unităţile economice vor stabili măsuri concrete pentru instaurarea în fiecare secţie, atelier sau loc de muncă a unui spirit de înaltă responsabilitate în gospodărirea economicoasa şi cu eficienta sporită a materiilor prime şi materialelor şi pentru recuperarea şi valorificarea tuturor resurselor materiale refolosibile.

    ART. 5

    Unităţile socialiste sînt obligate să asigure evidenta stricta, tehnic-operativă şi contabil-gestionara a tuturor cantităţilor de materii prime vechi, resurse primare, materiale şi produse recuperate, colectate sau achiziţionate, predate şi valorificate, pe sortimente, calităţi, tipuri şi categorii de preţ.

    Se interzice distrugerea sau degradarea materialelor şi produselor refolosibile, cu excepţia cazurilor prevăzute de lege.

    Încălcarea obligaţiilor de recuperare şi valorificare, precum şi a interdicţiei prevăzute la alineatul precedent, atrage răspunderea persoanelor vinovate şi se sancţionează potrivit legii.

    ART. 6

    Cetăţenii sînt obligaţi sa predea unităţilor de colectare materialele şi obiectele uzate care nu mai sînt utilizate în gospodăriile individuale, sa depoziteze reziduurile menajere în locurile stabilite de către comitetele sau birourile executive ale consiliilor populare şi sa participe la acţiunile iniţiate de organele de stat sau de organizaţiile de masa şi obşteşti, în scopul colectării materialelor refolosibile.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic