Inapoi la Cautare

DECRET 465 /1979


privind recuperarea şi valorificarea resurselor materiale refolosibile, utilizarea şi circulaţia ambalajelor


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 01.01.1980 și 11.07.2000 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 01.01.1980 și 11.07.2000 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Dezvoltarea în ritmuri înalte a economiei naţionale impune lărgirea continua a bazei interne de materii prime, gospodărirea cu maxima eficienta şi atragerea în circuitul economic al tuturor materiilor prime vechi, materialelor refolosibile, pieselor şi subansamblelor rezultate din dezmembrarea fondurilor fixe, bunurilor de folosinţă îndelungată şi de uz personal uzate, în scopul economisirii resurselor materiale, reducerii consumurilor energetice, diminuării eforturilor valutare ale tarii şi creşterii eficientei în toate sectoarele de activitate.

    Economia naţionala dispune de importante resurse metalice feroase şi neferoase, de produse chimice, materiale lemnoase, textile şi pielarie, substanţe reziduale agroalimentare, rezultate din procesele de producţie şi de consum, halde, iazuri de decantare, namoluri şi alte reziduuri cu conţinut de substanţe utile, care în prezent sînt numai parţial valorificate. De asemenea, exista importante cantităţi de resurse materiale în resturile menajere rezultate din gospodăriile populaţiei, în reziduurile stradale şi altele similare, bunuri de uz personal şi casnic uzate care trebuie valorificate într-o măsura mult mai mare.

    Recuperarea şi utilizarea integrală a resurselor materiale refolosibile rezultate din procesele de producţie şi de consum, reconditionarea şi refolosirea pieselor, a subansamblelor şi produselor, utilizarea raţională şi circulaţia optimizata a ambalajelor constituie surse importante în asigurarea aprovizionarii tehnico-materiale a producţiei.

    Valorificarea intensiva a resurselor materiale face necesară asigurarea prin plan a recuperării şi introducerii în circuitul economic a tuturor materiilor prime vechi, a ambalajelor, materialelor şi produselor refolosibile, crearea industriei de reconditionare a pieselor, subansamblelor şi produselor, organizarea unitară pe baze economice a acestor activităţi, atragerea întregii populaţii în acţiunea de recuperare a materiilor prime vechi şi materialelor refolosibile.

    În scopul reglementării unitare, pe economie, a tuturor activităţilor legate de recuperarea şi valorificarea resurselor materiale refolosibile, de utilizarea şi circulaţia ambalajelor, al intaririi raspunderilor ce revin în acest domeniu ministerelor, celorlalte organe centrale şi locale, centralelor, întreprinderilor, tuturor colectivelor de oameni ai muncii, fiecărui cetăţean,

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decretează:

    CAP. 1

    Valorificarea resurselor materiale refolosibile în scopul largirii bazei interne de materii prime şi materiale

    ART. 1

    Unităţile socialiste, ministerele, celelalte organe centrale şi locale sînt obligate să asigure utilizarea raţională şi eficienta a tuturor materiilor prime şi materialelor alocate prin plan, perfecţionarea tehnologiilor de fabricaţie, astfel încît să se obţină un înalt grad de utilizare şi valorificare a acestora, creşterea calităţii produselor, reducerea maxima a pierderilor, rebuturilor şi a cantităţilor de materiale care nu se mai pot utiliza în procesele de producţie proprii.

    ART. 2

    În scopul largirii şi folosirii intensive a bazei de materii prime, întreprinderile, centralele, toate unităţile socialiste, ministerele, celelalte organe centrale şi locale sînt obligate să asigure recuperarea integrală şi valorificarea tuturor materiilor prime vechi, materialelor, a pieselor şi subansamblelor reconditionabile şi a celorlalte resurse materiale refolosibile.

    Predarea spre achizitionare sau colectare a materialelor, bunurilor uzate de folosinţă îndelungată şi a celor de uz personal care nu se mai utilizează în gospodăriile populaţiei constituie o importanţa îndatorire cetateneasca.

    ART. 3

    Resursele materiale care trebuie recuperate şi valorificate sînt:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic