Inapoi la Cautare

DECRET 393 /1980


privind actualizarea şi îmbunătăţirea corelării, pe principii economice, a preţurilor de producţie, contractare şi achiziţie la unele produse agricole


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 26.12.1980 și 12.01.1998 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 26.12.1980 și 12.01.1998 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În concordanta cu Legea privind actualizarea şi îmbunătăţirea corelării, pe principii economice, a preţurilor de producţie şi de livrare a produselor către unităţile socialiste, precum şi a preţurilor de producţie, de contractare şi de achiziţie în agricultura, se impune modificarea corespunzătoare a preţurilor de producţie, de contractare şi de achiziţie în agricultura, care trebuie să reflecte costurile intervenite la combustibil şi energie, asigurarea rentabilitatii produselor agricole vegetale şi animale, unificarea preţurilor produselor agricole ale unităţilor agricole de stat cu cele practicate de unităţile agricole cooperatiste, întărirea autoconducerii şi autogestiunii şi aplicarea ferma a noului mecanism economico-financiar în activitatea tuturor unităţilor agricole.

    Totodată, actualizarea şi îmbunătăţirea corelării preţurilor la produsele agricole trebuie să asigure sporirea continua a producţiei agricole vegetale şi animale, stimularea unităţilor agricole de stat şi cooperatiste în scopul creşterii productivitatii muncii, reducerea cheltuielilor materiale pe unitatea de produs.

    Corespunzător prevederilor legii, diferenţele rezultate din majorarea preţurilor de contractare şi de producţie pe anul 1981 nu vor determina modificarea preţurilor cu amănuntul la produsele agroalimentare, în vigoare pînă la 31 decembrie 1980, acestea urmând să fie suportate de la bugetul statului. Majorările de preţuri cu amănuntul la produsele agroalimentare se vor face eşalonat începînd cu anul 1982, pînă în anul 1985, în cadrul creşterii planificate de 6-8 la suta a indicelui de preţuri şi în strânsă corelare cu creşterea planificata a veniturilor populaţiei.

    În acest scop, Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decretează:

    ART. 1

    Începînd cu data de 1 ianuarie 1981 preţurile de producţie, de contractare şi de achiziţie în agricultura se actualizează şi se corelează, în raport de costurile reale de producţie, de reducerea continua a acestora pe unitatea de produs şi de îmbunătăţirea rentabilizarii produselor vegetale şi animale, potrivit prevederilor prezentului decret.

    Preţurile de producţie, de contractare şi de achiziţie la unele produse agricole vegetale, animale vii, produse animaliere şi păsări vii sînt cele prevăzute în anexele nr. 1 şi 2.

    Pentru animalele vii, produse animaliere şi păsări vii, preţurile intră în vigoare începînd cu data de 1 ianuarie 1981, iar pentru produsele vegetale se vor aplica începînd cu recolta anului 1981.

    ART. 2

    Corespunzător majorărilor de preţuri la produsele prevăzute în anexa nr. 1, se stabilesc preţuri de livrare la porumbul boabe şi orzul destinat producţiei de nutreturi combinate pentru unităţile agricole de stat, la soia boabe destinată întreprinderilor pentru industrializarea seminţelor oleaginoase şi la sroturi de soia livrate pentru furaje de întreprinderile pentru industrializarea seminţelor oleaginoase, potrivit anexei nr. 3.

    Preţurile stabilite potrivit alineatului precedent se vor aplica începînd cu livrările din recolta anului 1981.

    ART. 3

    Preţurile cu amănuntul la produsele agroalimentare, în vigoare pînă la 31 decembrie 1980, rămîn nemodificate, iar diferenţele care provin în anul 1981 din majorarea preţurilor de producţie, de contractare şi de achiziţie acoperă de la bugetul de stat.

    Diferenţele ce urmează a fi suportate de la bugetul de stat, precum şi condiţiile în care vor fi finanţate întreprinderile respective, se vor stabili pînă la 31 ianuarie 1981, prin decret al Consiliului de Stat.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic