Inapoi la Cautare

DECRET 379 /1983


privind înfiinţarea întreprinderilor de exploatare şi întreţinere a reţelelor şi instalaţiilor energetice şi de distribuţie a energiei electrice şi termice


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 30.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (30.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


   Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decretează:

    ART. 1

   Pe data de 1 octombrie 1983 se înfiinţează, în subordinea Centralei industriale de reţele electrice, de sub îndrumarea şi controlul Ministerului Energiei Electrice, întreprinderile de exploatare şi întreţinere a reţelelor şi instalaţiilor energetice şi de distribuţie a energiei electrice şi termice prevăzute în anexa nr. 1, avînd denumirea, sediul, gradul de organizare şi grupa de ramuri stabilite în aceeaşi anexa. Obiectul de activitate al întreprinderilor ce se înfiinţează este prevăzut în anexa nr. 2.

   Întreprinderile de exploatare şi întreţinere a reţelelor şi instalaţiilor energetice şi de distribuţie a energiei electrice şi termice se înfiinţează prin divizarea actualelor întreprinderi de reţele electrice care, pe aceeaşi dată, se desfiinţează.

   Secţiile, atelierele şi celelalte subunitati de producţie care trec în cadrul întreprinderilor nou înfiinţate îşi păstrează gradul de organizare.

   Activul şi pasivul, indicatorii de plan economico-financiari şi contractele economice încheiate se preiau de la întreprinderile de reţele electrice din care acestea se desprind, prin protocol, pe baza bilanţului contabil încheiat la 30 septembrie 1983.

    ART. 2

   Întreprinderile de exploatare şi întreţinere a reţelelor şi instalaţiilor energetice şi de distribuţie a energiei electrice şi termice, înfiinţate potrivit art. 1, se organizează şi funcţionează pe baza autoconducerii muncitoresti şi autogestiunii economico-financiare, cu personalitate juridică, potrivit prevederilor legale cu privire la organizarea şi conducerea unităţilor socialiste de stat.

    ART. 3

   Întreprinderile de exploatare şi întreţinere a reţelelor şi instalaţiilor energetice şi de distribuţie a energiei electrice şi termice se organizează pe trei tipuri: mare, mijlocie şi mica şi au structura organizatorică tip prevăzută în anexele nr. 3*-5*.

   Structura organizatorică a Întreprinderii de exploatare şi întreţinere a reţelelor şi instalaţiilor energetice şi de distribuţie a energiei electrice şi termice Bucureşti este prevăzută în anexa nr. 6*, iar structura organizatorică a Exploatării reţelelor exterioare de înaltă tensiune Bucureşti este prevăzută în anexa nr. 7*.

   Secţiile de înaltă tensiune şi centrele de distribuţie a energiei electrice se organizează pe trei tipuri: mare, mijlocie şi mica şi au structura organizatorică prevăzută în anexele nr. 8* şi 9*.

   Încadrarea pe tipuri a secţiilor de înaltă tensiune şi centrelor de distribuţie se face pe baza criteriilor şi normativelor prevăzute în anexele nr. 8 şi 9, de către Centrala industriala de reţele electrice.

    ART. 4

   Determinarea numărului de personal muncitor pentru transportul, distribuţia şi furnizarea energiei electrice se face în funcţie de volumul, complexitatea şi tehnicitatea instalaţiilor şi numărul de consumatori, conform normativelor de personal prevăzute în anexele nr. 8 şi 9.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic