Inapoi la Cautare

DECRET 337 /1948


pentru modificarea art. 63 din legea privitoare la actele stării civile din 25 Februarie 1928 şi stabilirea unui regim transitoriu pentru unii copii găsiţi


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    ART. 1

    Dispoziţiunilor articolului 63 din legea asupra actelor de stare civilă din 25 Februarie 1928, se modifica după cum urmează:

    "ART. 63

    Copilul găsit trebuie să fie prezentat de îndată organelor de poliţie sau administrative locale, cu veşmintele şi obiectele ce s-ar fi aflat asupra lui, arătându-se circumstanţele în care a fost găsit. Autoritatea căreia copilul a fost prezentat va încheia un proces verbal constatator al circumstanţelor în care acesta a fost găsit şi va face menţiune de tot ce poate ajuta la stabilirea identităţii, arătând institutului sau persoana căreia copilului i-a fost încredinţat.

    În cazul cînd copilul este nou născut, procesul verbal va fi trimis în termen de 2 zile ofiţerului stării civile, care va da nume şi prenume copilului, înscriindu-l în registrul de naşteri, iar un extract de pe actul de naştere va fi trimis, din oficiu, instituţiei sau persoanei căreia copilul i-a fost încredinţat.

    În cazul cînd copilul nu este nou născut, medicul oficial va stabili vîrsta şi sexul copilului, completand cu aceste date procesul-verbal care va fi înaintat de îndată Parchetului tribunalului respectiv, Parchetul este obligat, în termen de trei zile de la primirea procesului-verbal, sa-l trimită, împreună cu avizul sau, ofiţerului stării civile, care va înscrie procesul-verbal în cazul cînd nu sînt cunoscute. Un extract de pe actul de naşteri va fi trimis, din oficiu, în termen de 3 zile, institutiunii sau persoanei căreia copilul i-a fost încredinţat.

    Dacă ulterior se stabileşte ca naşterea copilului găsit era anterior înscrisă, cea de a doua înscriere, facuta în condiţiunile prezentului articol, va fi anulată, prin ordonanţa prezidentiala, la cererea Parchetului sau a celor interesaţi, cu citarea parchetului".

    ART. 2

    Institutele de ocrotire socială vor trimite ofiţerului stării civile respective, datele referitoare la copii gasiti, pe care îi au în îngrijire, consemnate într-un proces-verbal, întocmit de directorul şi medicul institutului.

    Procesul-verbal va fi înscris în registrul de naşteri, urmandu-se procedura prevăzută la art. 63, alin. 3 din legea actelor de stare civilă asa cum a fost modificată la art. I de mai sus.

    De asemeni, orice persoană sau orice alta instituţie avînd în îngrijirea sa, la data intrării în vigoare a prezentului decret, un copil care nu are de stare civilă, este obligată sa aducă aceasta, de îndată, fie la cunoştinţa organelor poliţieneşti sau administrative locale, care vor incunostiinta parchetul, fie acestuia din urma, care, în ambele cazuri, va proceda conform art. 63, alin. 3, din legea actelor de stare civilă, asa cum a fost modificat prin art. I, din prezentul decret.

                           --------------------
1  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic