Inapoi la Cautare

DECRET 314 /1980


pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind călătoria cu metroul


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 16.10.1980 și 23.06.2005 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 16.10.1980 și 23.06.2005 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Desfăşurarea, în municipiul Bucureşti, în condiţii cît mai bune, a transportului în comun al oamenilor muncii - expresie a grijii partidului şi statului pentru îmbunătăţirea continuă a condiţiilor de muncă şi viaţă a locuitorilor Capitalei - a necesitat alocarea de către stat a unor importante fonduri materiale şi financiare pentru construirea metroului, mijloc rapid de circulaţie, înzestrat cu instalaţii moderne, care asigură condiţii optime de călătorie.

    Buna funcţionare a metroului, menţinerea integrităţii şi funcţionalităţii instalaţiilor aferente impun răspunderi deosebite din partea personalului întreprinderii de exploatare a metroului, în vederea prevenirii accidentelor, a perturbării graficului de circulaţie, distrugerii sau deteriorării echipamentelor şi instalaţiilor acestuia.

    Persoanele care folosesc acest mijloc modern de transport trebuie să manifeste o înaltă conştiinţă civică în asigurarea ordinii şi disciplinei, respectarea normelor de călătorie şi sprijinirea organelor competente pentru tragerea la răspundere a celor ce încalcă normele stabilite, în vederea bunei funcţionări a acestui mijloc de transport.

    În acest scop, Consiliul de stat al Republicii Socialiste România decretează:

    ART. 1

    Constituie contravenţii la normele privind călătoria cu metroul următoarele fapte, dacă nu au fost săvîrşite în astfel de condiţii încît, potrivit legii, sînt considerate infracţiuni, şi se sancţionează după cum urmează:

    I. Cu amendă de la 400 la 500 lei:

    a) pătrunderea în spaţiile tehnologice sau în locurile din incinta metroului în care accesul publicului este interzis;

    b) neplata tarifului de călătorie sau folosirea metroului în baza unei legitimaţii de călătorie nevalabile;

    c) deteriorarea mobilierului, spargerea geamurilor din staţii sau de la vagoane;

    d) tulburarea liniştii călătorilor, ţinuta sau comportarea necuviincioasă faţă de ceilalţi călători şi de personalul de serviciu;

    e) fumatul, consumul de băuturi alcoolice în incinta metroului sau murdărirea staţiilor ori a vagoanelor;

    f) lipirea de afişe în vagoane sau în staţii, fără autorizarea specială a conducerii Întreprinderii de exploatare a metroului Bucureşti;

    g) transportul în vagoane al animalelor vii, al mărfurilor care pot incomoda sau murdări călătorii, precum şi al obiectelor care depăşesc dimensiunile de 25 x 55 x 75 cm şi greutatea de 20 kg;

    h) practicarea comerţului ambulant în staţii sau vagoane.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic