Inapoi la Cautare

DECRET 307 /1971


privind stabilirea domiciliului în oraşele care, potrivit legii, sînt declarate oraşe mari


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    Stabilirea domiciliului în oraşele mari care, potrivit legii, sînt declarate oraşe mari, se va face conform prevederilor prezentului decret.

    Consiliul de Miniştri stabileşte anual, pe baza propunerilor ministerelor şi celorlalte organe centrale, cu avizul comitetelor executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, numărul de persoane ce pot fi angajate sau transferate din alte localităţi în oraşele care, potrivit legii, sînt declarate oraşe mari, necesare pentru aparatul central şi cel al unităţilor în subordine.

    De asemenea, Consiliul de Miniştri stabileşte anual, pe baza propunerilor comitetelor executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, numărul persoanelor calificate, necesare, comitetelor executive ale consiliilor populare şi unităţile subordonate, ce pot fi angajate sau transferate din alte localităţi în oraşele mari.

    Miniştrii, ceilalţi conducatori ai organelor centrale, precum şi preşedinţii comitetelor executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, în limita numărului de persoane stabilit prin hotărîre a Consiliului de Miniştri, dau aprobări nominale pentru persoanele care vor fi angajate sau transferate, pe durata nedeterminată, în oraşele mari asigurând cazarea acestora şi a membrilor de familie pe care îi au în întreţinere, în locuinţe corespunzătoare.

    Pentru personalul Ministerului Forţelor Armate, Ministerul Afacerilor Interne şi Consiliului Securităţii Statului, aprobarea stabilirii în oraşele mari se da de conducătorii acestor organe centrale.

    Conducătorii organizaţiilor socialiste la care se angajează sau se transfera, pe durata nedeterminată, persoanele prevăzute în alineatele precedente, vor elibera acestora dovezi necesare pentru efectuarea menţiunilor de stabilire a domiciliului.

    În cazul angajaţilor prin concurs, nu este necesară aprobarea nominală.

    ART. 2

    Soţul care se muta la celălalt soţ, părinţii care se muta la copii şi copiii care se muta la părinţi, minorii care se muta la persoane obligate să le acorde întreţinerea, la tutore ori la persoane sau familii la care au fost dati în plasament familial sau cărora le-au fost încredinţaţi spre creştere, educare şi întreţinere, potrivit legii, precum şi persoanele puse sub interdicţie care se muta la reprezentanţii lor legali, au dreptul să-şi stabilească domiciliul în oraşele mari, în suprafaţa locativă a persoanelor la care se muta, dacă acestea au domiciliul stabil în oraşul respectiv.

    Absolvenţii instituţiilor de învăţămînt superior îşi pot stabili domiciliul în oraşele care, potrivit legii, sînt declarate oraşe mari, în condiţiile articolului 20 din Decretul nr. 158/1970 cu privire la repartizarea în producţie a absolvenţilor instituţiilor de învăţămînt superior de la Învăţămîntul de zi, aprobat prin Legea nr. 37/1970.

    Persoanele care au locuinta proprietate personală în oraşele mari şi care, ulterior dobîndirii proprietăţii şi-au stabilit domiciliul în alte localităţi, ca urmare a schimbării locului de muncă, pot reveni în oraşul mare după încetarea raporturilor de muncă, dacă au asigurata cazarea în locuinta proprie.

    De asemenea îşi pot stabili domiciliul în oraşele mari, ofiţerii, maistrii militari şi subofiterii, în termen de un an de la data trecerii în rezerva pentru motive ce nu le sînt imputabile, dacă au domiciliul în aceste oraşe şi au plecat în alte localităţi în interesul serviciului. Aceasta situaţie va fi dovedită cu adeverinte eliberate de centrele militare.

    Preşedintele comitetului executiv al consiliului popular judeţean sau al municipiului Bucureşti poate aproba, de la caz la caz, stabilirea domiciliului în oraşele mari şi altor persoane în afară celor prevăzute în alineatele precedente, pentru motive temeinic justificate.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.