Inapoi la Cautare

DECRET 301 /1971


privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Culturii şi Educaţiei Socialiste


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2020, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2020) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Edificarea societăţii socialiste multilateral dezvoltate în România presupune, alături de dezvoltarea bazei tehnico - materiale a tarii, de propăşirea economică şi creşterea bunastarii întregului popor, perfecţionarea relaţiilor socialiste, a raporturilor dintre oameni, transformarea gandirii şi a modului de viaţa al tuturor cetăţenilor în spiritul ideologiei şi eticii comuniste, crearea ambiantei sociale propice infloririi multilaterale şi afirmarii plenare a personalităţii umane.

    De aceea, unul din ţelurile principale ale partidului şi statului, ale întregii noastre societăţi este educarea omului nou, profund devotat cauzei socialismului şi comunismului, cu o înaltă constiinta revolutionara, militant neobosit pentru inflorirea patriei, pentru promovarea a tot ce e nou şi înaintat în viaţa socială.

    Omul societăţii socialiste trebuie să se caracterizeze printr-un larg orizont de înţelegere a proceselor dialectice ale lumii, a legilor dezvoltării sociale şi, totodată, printr-o înaltă cultura umanista, incluzînd momentele de seama ale civilizatiei universale, marile descoperiri ale gandirii şi creatiei contemporane.

    Realizarea acestui tip uman superior cere desfăşurarea unei vaste activităţi politice şi cultural - educative, dirijarea într-o unica direcţie şi folosirea eficienta a tuturor mijloacelor de influentare a conştiinţei, de care dispune societatea noastră socialistă. În vederea atingerii acestui scop,

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decretează:

    CAP. 1

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    Se înfiinţează Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste, organ de partid şi de stat, aflat sub conducerea nemijlocită a Comitetului Central al Partidului Comunist Roman şi a Consiliului de Miniştri, cu scopul de a asigura înfăptuirea politicii partidului şi statului în domeniul culturii şi educaţiei socialiste, de a conduce şi îndrumă întreaga activitate cultural - educativă ce se desfăşoară în Republica Socialistă România.

    ART. 2

    Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste are menirea de a acţiona pentru asigurarea unei înalte civilizatii spirituale a poporului român, unul din ţelurile majore ale operei de faurire a societăţii socialiste multilateral dezvoltate. În acest spirit, Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste militează pentru imbogatirea continua a vieţii ideologice şi culturale a societăţii noastre, pentru lărgirea orizontului de cultura al oamenilor muncii de la oraşe şi sate, pentru însuşirea de către cei ce muncesc a marilor valori ale cunoaşterii universale, a tot ceea ce a realizat mai de preţ omenirea în domeniul ştiinţei, culturii şi artei.

    Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste acţionează pentru promovarea principiilor eticii comuniste, pentru cultivarea unei înalte responsabilităţi sociale şi morale a cetăţenilor faţă de interesele generale ale societăţii socialiste, pentru educarea maselor în spiritul traditiilor progresiste ale poporului, al traditiilor revoluţionare ale clasei muncitoare, în spiritul fratiei dintre oamenii muncii români, maghiari, germani şi de alte naţionalitati, pentru dezvoltarea sentimentelor patriotismului socialist în rândul celor ce muncesc, fără deosebire de naţionalitate, pentru cimentarea unităţii moral - politice a întregului popor în jurul Partidului Comunist Roman.

    Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste foloseşte toate mijloacele cultural - educative de care dispune pentru afirmarea tot mai puternica în viaţa noastră socială a conceptiei revoluţionare, materialist - dialectice şi istorice, despre lume şi viaţa, în vederea înţelegerii juste de către oamenii muncii a realizatilor noastre sociale, a profundelor procese social - politice care au loc în lumea contemporana; militează pentru combaterea conceptiilor retrograde, a mentalitatii înapoiate, moştenite din trecut, a influentelor ideologiei şi moralei burgheze, a misticismului, naţionalismului şi sovinismului, a oricăror manifestări străine idealurilor societăţii noastre socialiste.

    Consiliul Culturii şi Educaţiei Socialiste acţionează pentru educarea oamenilor muncii în spiritul solidarităţii internaţionale cu toate popoarele care fauresc noua oranduire, cu comunistii şi militantii progresisti de pretutindeni, cu popoarele care lupta pentru eliberarea de sub jugul dominatiei străine, pentru independenta şi dezvoltare de sine stătătoare, cu toate forţele revoluţionare, democratice, care se ridica împotriva imperialismului, pentru progres social, pentru pace şi colaborare între natiuni.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Comentarii Act

Nu sunt comentarii momentan.

Posteaza pe retele sociale

Pentru a posta un comentariu trebuie sa va autentificati


Daca nu aveti inca un cont si vreti sa va inregistrati dati click aici


Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda LegisPlus
Testeaza LegisPlus
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic

Info

Se încarcã, vã rugãm asteptati.