Inapoi la Cautare

DECRET 153 /1980


privind unele măsuri referitoare la constituirea şi utilizarea fondului de participare a oamenilor muncii la beneficii


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 16.05.1980 și 12.01.1998 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 16.05.1980 și 12.01.1998 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    La unităţile la care planul şi realizarile se stabilesc, potrivit legii, numai pe ansamblul unităţii care coordonează activitatea acestora, fondul de participare a oamenilor muncii la beneficii se constituie centralizat.

    ART. 5

    La stabilirea gradului de îndeplinire a planului de producţie în unităţile agricole de stat, în vederea aplicării prevederilor art. 52 din Legea nr. 57/1974, se tine seama de influenţa pierderilor provocate de acţiunea factorilor naturali, determinata în conformitate cu reglementările legale în vigoare.

    ART. 6

    Fondurile valutare pentru excursii colective în străinătate vor fi repartizate pe unităţi, în cotele şi condiţiile prevăzute de art. 51 alin. (3) din Legea nr. 57/1974, de către Ministerul Comerţului Exterior şi Cooperării Economice Internaţionale şi Ministerul Turismului, la propunerea ministerelor şi celorlalte organe centrale şi locale.

    ART. 7

    Fondul de participare a oamenilor muncii la beneficiile realizate peste plan, obţinute pe seama reducerii cheltuielilor materiale şi a celorlalte cheltuieli de producţie din cota de pînă la 25 la suta prevăzută la art. 51 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 57/1974, se constituie numai la unităţile economice la care prin planul naţional unic de dezvoltare economico-socială este prevăzut nivelul cheltuielilor la 1.000 lei producţie marfa, producţie de construcţii-montaj, prestări servicii sau desfacere şi, după caz, la 1.000 tone/km convenţionale.

    ART. 8

    Pentru unităţile economice la care nu se planifica indicatorul valoarea producţiei nete, fondul de participare a oamenilor muncii la beneficii, potrivit art. 51 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 57/1974, se constituie din beneficiile peste plan obţinute prin depăşirea planului la un alt indicator care reflecta activitatea de baza a unităţii, stabilit anual prin planul naţional unic de dezvoltare economico-socială.

    ART. 9

    (1) În volumul exportului peste plan care se ia în considerare la constituirea în lei a fondului de participare a oamenilor muncii la beneficii, conform art. 51 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 57/1974, nu se includ exporturile realizate peste plan la următoarele produse: cereale, benzina, motorina, pacura, lingouri, blumuri, tagle de oţel şi fonta, aluminiu blocuri, energie electrica, ulei comestibil brut, zahăr şi carne (inclusiv în greutate vie). Lista acestor produse poate fi modificată anual prin planul naţional unic de dezvoltare economico-socială.

    (2) În vederea determinării fondului de participare a oamenilor muncii la beneficii, bonificatiile, penalităţile şi contrastaliile plătite partenerilor externi şi suportate de unităţile producătoare se scad din valoarea exportului peste plan, atît în lei, cat şi în valută.

    ART. 10

    Repartizarea fondului de participare a oamenilor muncii la beneficii, în limita cotelor prevăzute de art. 54 din Legea nr. 57/1974, se stabileşte de adunarea generală a oamenilor muncii. În situaţia în care fondul de participare a oamenilor muncii la beneficii nu asigura acordarea unei sume de cel puţin 100 lei în medie de fiecare persoana, suma respectiva poate fi modificată în anul următor.

    ART. 11
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic