Inapoi la Cautare

DECRET 153 /1980


privind unele măsuri referitoare la constituirea şi utilizarea fondului de participare a oamenilor muncii la beneficii


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 16.05.1980 și 12.01.1998 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 16.05.1980 și 12.01.1998 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În aplicarea prevederilor din Legea retribuirii după cantitatea şi calitatea muncii, nr. 57/1974, referitoare la participarea oamenilor muncii la beneficii,

    Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decretează:

    ART. 1

    (1) Fondul de participare a oamenilor muncii la beneficiile realizate în cadrul planului şi peste plan se stabileşte, în condiţiile prevăzute de art. 51 din Legea nr. 57/1974, la beneficiul rezultat din bilanţul contabil anual, corectat potrivit anexei nr. 1*) la prezentul decret.

    (2) Fondul de participare a oamenilor muncii la beneficii, stabilit potrivit alin. (1), se majorează, la nivelul fiecărei unităţi, cu suma cuvenită pentru stimularea suplimentară a personalului muncitor care a participat la realizarea producţiei pentru export; această sumă se determina şi se utilizează potrivit prevederilor Decretului Consiliului de Stat nr. 145/1979.

    (3) Odată cu acordarea participării la beneficii se plătesc şi sumele reprezentând compensarea majorării preţurilor şi tarifelor la energie electrica, termica şi gaze naturale, în condiţiile prevăzute de Decretul Consiliului de Stat nr. 283/1979.

    ART. 2

    Defalcarea pe unităţi, de către ministere, celelalte organe centrale şi comitetele executive ale consiliilor populare judeţene şi al municipiului Bucureşti, a cotelor pentru constituirea fondului de participare a oamenilor muncii la beneficiile realizate în cadrul planului se face cu respectarea, la nivelul fiecărei unităţi, a criteriilor avute în vedere, prin planul naţional unic de dezvoltare economico-socială, la stabilirea cotei medii de constituire a fondului de participare a oamenilor muncii la beneficii pe ansamblul ministerului sau organului central şi local respectiv.

    ART. 3

    (1) Fondul de participare a oamenilor muncii la beneficii pentru personalul muncitor din centrale se constituie, prin aplicarea cotelor stabilite potrivit prevederilor art. 52 alin. (1) lit. A) din Legea nr. 57/1974, la beneficiul realizat în cadrul prevederilor de plan pe ansamblul unităţilor economice subordonate, beneficiu determinat potrivit art. 1 alin. (1), diminuat cu subvenţiile realizate.

    (2) În cazul în care pe ansamblul unităţilor economice subordonate centralei s-a depăşit beneficiul planificat, fondul de participare a oamenilor muncii la beneficii, prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli, se majorează, pentru personalul din centrala, proporţional cu majorarea medie a fondului de participare a oamenilor muncii la beneficii, respectiv de premiere, pe ansamblul acestor unităţi.

    (3) Acoperirea financiară a fondului de participare a oamenilor muncii la beneficii, pentru personalul muncitor al centralelor, se asigura din beneficiile realizate din activitatea proprie sau din fondurile primite de la întreprinderile subordonate, pe bază de cote, conform prevederilor Legii nr. 5/1978 cu privire la organizarea şi conducerea unităţilor socialiste de stat.

    (4) Fondul de participare a oamenilor muncii la beneficii se constituie, în condiţiile alin. (1) şi (2), şi pentru personalul muncitor al întreprinderilor care au în subordine unităţi fără personalitate juridică îndreptăţite să-şi constituie distinct fond de participare a oamenilor muncii la beneficii, potrivit prevederilor art. 53 din Legea nr. 57/1974.

    (5) Pentru unităţile economice fără personalitate juridică, la care se aplică prevederile art. 53 din Legea nr. 57/1974, fondul de participare a oamenilor muncii la beneficii se constituie în condiţiile prevăzute în anexa nr. 2*) la prezentul decret.

    ART. 4
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic