Inapoi la Cautare

DECRET 142 /1983


privind unele măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii de cercetare, inginerie tehnologică şi producţie în domeniul fabricaţiei maşinilor, instalaţiilor şi utilajelor pentru industria miniera


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


   Consiliul de Stat al Republicii Socialiste România decretează:

    ART. 1

   Pe data de 1 mai 1983 se înfiinţează Centrala industriala de utilaj minier şi maşini de ridicat Timişoara, cu sediul în municipiul Timişoara, judeţul Timiş, sub îndrumarea şi controlul Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini, avînd ca obiect de activitate cercetare, inginerie tehnologică şi producţie de instalaţii, echipamente, maşini şi utilaje miniere, utilaje de transport continuu, reductoare de viteza, maşini de ridicat şi transport uzinal, piese de schimb pentru produsele fabricate, asistenţa tehnica la montajul şi punerea în funcţiune a utilajelor realizate, exercitarea atribuţiilor prevăzute de lege privind calitatea de furnizor general pentru produsele care se realizează în unităţile centralei.

    ART. 2

   Centrala industriala de utilaj minier şi maşini de ridicat Timişoara se înfiinţează prin preluarea activităţii de cercetare, inginerie tehnologică şi producţie de utilaj minier de la Centrala industriala de utilaj petrolier şi minier Ploiesti şi a activităţii de cercetare, inginerie tehnologică şi producţie pentru maşini de ridicat de la Centrala industriala de utilaj energetic, metalurgic şi maşini de ridicat Bucureşti.

    ART. 3

   Centrala industriala de utilaj minier şi maşini de ridicat Timişoara se constituie pe structura Întreprinderii mecanice Timişoara, unitate fără personalitate juridică, funcţionează pe baza autoconducerii muncitoresti şi autogestiunii economico-financiare, cu personalitate juridică, şi se organizează potrivit normelor legale cu privire la organizarea şi conducerea unităţilor socialiste.

   Structura organizatorică a centralei este cea prevăzută în Decretul nr. 162/1973 privind stabilirea normelor unitare de structura pentru unităţile economice, cu modificările ulterioare.

    ART. 4

   Centrala industriala de utilaj minier şi maşini de ridicat Timişoara se încadrează în gradul special de organizare şi are în subordine unităţile prevăzute în anexa nr. 1.

    ART. 5

   Coordonarea realizării produselor pe tipuri de maşini şi utilaje specializate pentru industria miniera, în scopul asimilarii şi modernizării produselor şi îmbunătăţirii permanente a parametrilor tehnici şi funcţionali ai acestora, precum şi asigurarea asistenţei tehnice pentru utilajele livrate, se fac de întreprinderile prevăzute în anexa nr. 2*.

    ART. 6

   Centrala industriala de utilaj energetic, metalurgic şi maşini de ridicat Bucureşti, de sub îndrumarea şi controlul Ministerului Industriei Construcţiilor de Maşini, îşi schimba denumirea în "Centrala industriala de utilaj energetic şi metalurgic Bucureşti" şi îşi păstrează gradul actual de organizare aprobat.

    ART. 7
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic