Inapoi la Cautare

DECLARAŢIE din /2008


între Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din România şi Centrul Japonez de Informaţii Financiare al Comisiei Naţionale de Siguranţă Publică din Japonia privind schimbul de informaţii financiare legate de spălarea banilor şi finanţarea terorismului*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


----------

    *) Traducere.

    Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor din România, organ de specialitate în subordinea Guvernului României, şi Centrul Japonez de Informaţii Financiare (JAFIC) al Comisiei Naţionale de Siguranţă Publică din Japonia, denumite în continuare autoritate sau, în mod colectiv, autorităţi, doresc, în spiritul cooperării şi interesului reciproc şi ţinând cont de cadrul legislaţiei naţionale a fiecărei autorităţi, să faciliteze schimbul de informaţii în sprijinul investigaţiilor legate de spălarea banilor, finanţarea terorismului şi activităţile infracţionale conexe în cadrul legislaţiei naţionale a fiecărei ţări.

    În acest sens, autorităţile, fără intenţia de a elabora un document obligatoriu din punct de vedere juridic, dar în scopul de a întări schimbul de informaţii în cel mai complet mod posibil, expun prin prezenta următoarea intenţie:

    1. Furnizarea de informaţii

    Ţinând cont de contextul legislaţiei naţionale şi potrivit politicilor şi procedurilor proprii, fiecare autoritate va furniza, la solicitarea celeilalte autorităţi sau din proprie iniţiativă, orice informaţii pe care le deţine cu privire la tranzacţii financiare suspecte a fi în legătură cu spălarea banilor, finanţarea terorismului sau activităţi infracţionale conexe care ar constitui infracţiune în legislaţia ambelor ţări. Pentru furnizarea informaţiilor, autoritatea care furnizează informaţiile poate impune condiţii ce sunt stipulate în propria legislaţie naţională.

    2. Utilizarea şi dezvăluirea informaţiilor

    Autoritatea care primeşte informaţiile va folosi sau va dezvălui informaţiile transmise de autoritatea furnizoare numai în sprijinul investigaţiilor legate de spălarea banilor, finanţarea terorismului şi activităţile infracţionale conexe. Utilizarea informaţiilor furnizate după ce fapta subiect al investigaţiei a fost specificată este interzisă fără consimţământul prealabil al autorităţii solicitate. Modul de folosire sau de dezvăluire a acestor informaţii se va face ţinându-se cont de legislaţia ţării autorităţii care a făcut solicitarea şi în condiţiile, dacă există, impuse de autoritatea solicitată. Autoritatea care solicită informaţiile va dezvălui informaţiile furnizate în răspuns doar terţelor părţi identificate în cerere. Referitor la prevederea privind informaţiile furnizate din proprie iniţiativă, autoritatea care primeşte informaţiile va dezvălui aceste informaţii doar părţilor nominalizate de autoritatea care le-a furnizat.

    3. Utilizarea şi dezvăluirea informaţiilor conţinute într-o cerere

    Autoritatea solicitată nu va dezvălui informaţiile conţinute în cererea de informaţii către alte părţi sau în scopuri neidentificate în cerere fără consimţământul prealabil al autorităţii solicitante. Cu toate acestea, sintagma anterioară din cadrul prezentei declaraţii de cooperare nu îngrădeşte dreptul autorităţii solicitate de a transmite altor agenţii competente ale Guvernului autorităţii solicitate (i) conţinutul cererii pentru a obţine informaţii cu privire la cerere sau (îi) identitatea atât a autorităţii solicitante, cât şi a persoanei fizice sau juridice care face subiectul cererii, pentru a facilita coordonarea între alte agenţii competente, aparţinând Guvernului autorităţii căreia i s-a solicitat furnizarea răspunsului.

    4. Confidenţialitatea informaţiilor

    Toate informaţiile care fac obiectul schimbului de informaţii dintre autorităţi sunt supuse controalelor şi protecţiei stricte pentru a se asigura că informaţiile sunt folosite numai într-un mod autorizat şi sunt tratate în regim de confidenţialitate. Informaţiile care fac obiectul schimbului de informaţii sunt protejate de aceeaşi confidenţialitate care este prevăzută în legislaţia naţională a autorităţii care primeşte informaţia, privind informaţiile similare din surse naţionale.

    5. Implementarea

    A. Transmiterea cererii de informaţii

    (1) Autoritatea solicitantă va transmite cererea folosind unul dintre următoarele mijloace de comunicare:
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic