DECLARAÅ¢IE din /1995  DECLARAÅ¢IE din 8 februarie 1995privind intrarea în vigoare a Acordului european de asociere a României la Uniunea Europeană EMITENT: PARLAMENTUL PUBLICAT ÃŽN: MONITORUL OFICIAL NR. 31 din 10 februarie 1995 România a devenit, oficial, Å£ara asociata la Uniunea Europeană. Intrarea în vigoare, la 1 februarie 1995, a Acordului european de asociere a României la Uniunea Europeană constituie, pentru membrii Parlamentului României, un motiv de realÄ - Legislatie Romaneasca - Legislatie, Monitorul Oficial, Acte normative - LEGISLATIE LA ZI
Inapoi la Cautare

DECLARAÅ¢IE din /1995


privind intrarea în vigoare a Acordului european de asociere a României la Uniunea Europeană


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.03.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    România a devenit, oficial, ţara asociata la Uniunea Europeană.

    Intrarea în vigoare, la 1 februarie 1995, a Acordului european de asociere a României la Uniunea Europeană constituie, pentru membrii Parlamentului României, un motiv de reală satisfactie, indiferent de culoarea politica pe care o reprezentam, întrucît eforturile desfăşurate în ultimii ani, la toate nivelurile de competenţa, pentru realizarea acestui extrem de important obiectiv, au întrunit un consens absolut şi deci şi rezultatul de astăzi trebuie să ne bucure pe toţi în egala măsura. Evenimentul este în acelaşi timp o expresie a noii strategii de pregătire a aderării la Uniunea Europeană, adoptată la Essen în decembrie 1994.

    Integrarea în structurile complexe ale Uniunii Europene oferă României o sansa reală de potentare a strategiei de reforma, reflectând opţiunea fundamentală în favoarea modernizării, a reconectarii la sistemul valorilor căruia i-a aparţinut în mod tradiţional.

    În acest context, constienti de identitatea de destin al ansamblului popoarelor europene, parlamentarii României afirma astăzi voinţa naţionala de a pune în practica, în integralitatea lor, prevederile acordului de asociere, în scopul instituirii unui dialog politic intens cu Uniunea Europeană, al realizării liberei circulatii a mărfurilor, serviciilor, capitalurilor şi forţei de muncă, precum şi în vederea armonizării legislaţiei româneşti cu cea vest-europeană, în scopul consolidării democraţiei şi a economiei de piaţa în ţara noastră.

    România inaugureaza acum o etapa deosebită, ca semnificaţie, în procesul integrării sale europene, iar forul nostru legislativ înţelege să-şi asume raspunderi sporite în ceea ce priveşte stimularea şi urmărirea acestui proces, îndeosebi în ceea ce priveşte armonizarea legislaţiei tarii noastre cu legislaţia europeană.

    Din dorinţa de a facilita elaborarea şi punerea în practica a unei strategii româneşti de integrare în Uniunea Europeană, cele două Camere ale Parlamentului României au în vedere constituirea unei comisii comune parlamentare permanente speciale de integrare europeană, cu misiunea, între altele, de a sprijini realizarea atribuţiilor delegaţiei române în Comisia parlamentară mixtă România - Uniunea Europeană.

    Asteptam din partea Guvernului, a Departamentului pentru integrare europeană, a ministerelor implicate, un efort de organizare pentru menţinerea stabilitatii şi continuităţii reformei democratice, pentru accelerarea realizării instituţiilor şi mecanismelor economiei de piaţa.

    Întrucît integrarea europeană trebuie să constituie, începând din anul 1995, prioritatea esenţială a programelor româneşti de restructurare economică şi de ajustare legislativă, cerem Guvernului sa elaboreze, cît mai curînd posibil, o strategie proprie de integrare, cuprinzând atât obiectivele operationale, cît şi măsurile de coordonare instituţională.

    Parlamentul României cere Guvernului sa întreprindă demersurile necesare pentru înaintarea cererii oficiale de aderare a României la Uniunea Europeană. Parlamentul României, cu mijloacele sale specifice, îşi propune sa orienteze evoluţia social-politica şi economică a tarii cît mai aproape de standardele de integrare, astfel încât cererea de aderare sa capete un conţinut real, sa reprezinte efectiv nu numai o opţiune, ci şi o garanţie a angajamentului tuturor forţelor politice din ţara pentru atingerea şi respectarea standardelor europene în toate domeniile.

    Increzator în vocaţia şi soarta europeană a poporului român, Parlamentul României saluta intrarea în vigoare a Acordului de asociere a României la Uniunea Europeană şi îşi exprima speranta ca stabilitatea, cooperarea, democraţia şi prosperitatea vor caracteriza, încă de la începutul celui de-al treilea mileniu, întregul nostru continent.

    Aceasta declaraţie a fost adoptată de Camera Deputaţilor şi Senat în şedinţa comuna din 8 februarie 1995.

        PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILOR

              dr. ADRIAN NASTASE

               PREŞEDINTELE SENATULUI

            prof. univ. dr. OLIVIU GHERMAN
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic