Inapoi la Cautare

DECLARAŢIE 2 /2006


privind aderarea României la Uniunea Europeană


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 25.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (25.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Parlamentul României salută cu satisfacţie decizia Consiliului European din 14-15 decembrie 2006, prin care se consfinţeşte aderarea oficială a României la Uniunea Europeană pe data de 1 ianuarie 2007.

    Parlamentul României consideră că aderarea României la Uniunea Europeană reprezintă unul dintre cele mai semnificative şi de referinţă momente în istoria îndelungată şi frământată a naţiunii române, încununarea eforturilor imense depuse în ultimii 17 ani de întreaga societate românească, animată de speranţa şi credinţa în destinul european al poporului român.

    Speranţele şi aspiraţiile mai multor generaţii de înaintaşi se vor fi împlinit peste câteva zile.

    Prin aderarea la Uniunea Europeană, România, ţară cu o moştenire democratică europeană puternică, întreruptă brutal după al Doilea Război Mondial, îşi regăseşte locul natural în sânul Europei.

    Parlamentul României felicită poporul român şi îşi exprimă întreaga recunoştinţă pentru eforturile şi sacrificiile sale, care au făcut posibilă realizarea visului european prin aderarea României la Uniunea Europeană. Totodată, Parlamentul României subliniază sprijinul continuu acordat în favoarea procesului de integrare de către partidele politice şi instituţiile statului, precum şi de societatea românească în ansamblul ei.

    Parlamentul României îşi exprimă gratitudinea pentru încrederea acordată României şi pentru contribuţia parlamentelor şi guvernelor statelor membre ale Uniunii Europene, Parlamentului European, Consiliului European şi Comisiei Europene la succesul procesului complex de integrare europeană a României.

    În acelaşi timp, cu ocazia aderării şi a Republicii Bulgaria la Uniunea Europeană pe data de 1 ianuarie 2007, Parlamentul României adresează felicitări călduroase colegilor bulgari, membri ai Parlamentului Bulgariei, şi întregii naţiunii bulgare, exprimându-şi speranţa în continuarea cooperării fructuoase între forurile legislative ale României şi Bulgariei.

    Parlamentul României îşi exprimă convingerea fermă că eforturile de realizare a reformelor şi transformărilor, care au marcat societatea şi economia românească în ultimii ani, vor continua după 1 ianuarie 2007, contribuind la realizarea obiectivelor Uniunii Europene şi adăugând valoare familiei europene în termeni politici, economici şi culturali.

    Aderarea României la Uniunea Europeană presupune asumarea efectivă a rolului de stat membru al acesteia. în acest sens, Parlamentul României se angajează să asigure participarea activă la pregătirea poziţiei naţionale în domeniul afacerilor europene, în strânsă colaborare cu Guvernul României, şi să legitimeze, în felul acesta, demersul european al României.

    Parlamentul României, ca reprezentant nemijlocit al cetăţenilor români, îşi asumă misiunea sa de a informa, de a explica şi de a purta un dialog permanent cu aceştia în privinţa opţiunilor politice ale deciziilor europene, contribuind astfel la îmbunătăţirea procesului de formulare a politicilor europene, spre beneficiul cetăţenilor români, în calitatea lor de cetăţeni europeni.

    Parlamentul României dă glas voinţei cetăţenilor români de a fi parte activă şi creatoare într-o Uniune Europeană fondată pe principiile libertăţii, democraţiei şi statului de drept, o Uniune Europeană angajată în continuare în respectarea demnităţii umane şi devotată toleranţei, justiţiei, solidarităţii, prosperităţii şi egalităţii de şanse pentru toţi. Parlamentul României se angajează să contribuie la configurarea proiectului politic pe care România îl va propune Uniunii Europene.

    În calitatea sa de ţară cu una dintre cele mai mari frontiere externe ale Uniunii Europene, România poate aduce o contribuţie importantă la stabilitatea, securitatea şi evoluţia democratică a ţărilor din regiunile din vecinătatea estică a Uniunii Europene. Parlamentul României înţelege să îşi asume întreaga responsabilitate pentru a acţiona împreună cu celelalte instituţii ale statului şi cu instituţiile Uniunii Europene pentru consolidarea parcursului european al ţărilor din Balcanii de Vest şi din regiunea Mării Negre.

    În acelaşi timp, Parlamentul României îşi exprimă dorinţa de a colabora intens cu celelalte parlamente naţionale ale statelor membre ale Uniunii Europene şi cu Parlamentul European pentru a contribui la redefinirea identităţii şi coeziunii interne a Uniunii Europene şi pentru a accelera promovarea implementării proiectelor mari ale Uniunii Europene: politica energetică, Strategia Lisabona, politica externă şi de securitate, cu accent pe politica de vecinătate şi prevenirea conflictelor, politica în domeniul libertăţii, securităţii şi justiţiei, agenda socială, promovarea egalităţii de şanse pentru toţi, reforma finanţării Uniunii Europene.

    Aderarea României la Uniunea Europeană reprezintă expresia voinţei poporului român.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic