Inapoi la Cautare

DECIZIE 968 /2011


privind planurile emisiunilor filatelice, condiţiile de emitere, tipărire, punere în circulaţie, retragere din circulaţie şi de comercializare a timbrelor şi efectelor poştale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 21.10.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (21.10.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    În temeiul prevederilor art. 10 alin. (2) pct. 30, art. 11 alin. (1) şi art. 12 alin. (1) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, aprobată prin Legea nr. 113/2010, precum şi ale art. 34 şi 52 din Ordonanţa Guvernului nr. 31/2002 privind serviciile poştale, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 642/2002, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii emite prezenta decizie.

    CAP. I

    Dispoziţii generale

    ART. 1

    Prezenta decizie reglementează condiţiile de stabilire a planurilor emisiunilor filatelice, condiţiile de emitere, tipărire, punere în circulaţie, retragere din circulaţie şi de comercializare a timbrelor şi efectelor poştale.

    ART. 2

    (1) Prezenta decizie se aplică Societăţii Comerciale "Romfilatelia" - S.A., filială a Companiei Naţionale "Poşta Română" - S.A., denumită în continuare Romfilatelia, în calitatea sa de deţinătoare exclusivă a dreptului de emitere, punere şi retragere din circulaţie a timbrelor şi efectelor poştale, precum şi de comercializare a acestora, precum şi Companiei Naţionale "Poşta Română" - S.A., denumită în continuare CNPR, care are dreptul exclusiv de a distribui şi comercializa timbre şi efecte poştale în vederea francării trimiterilor de corespondenţă.

    (2) Prezenta decizie nu se aplică altor mijloace de francare utilizate de furnizorii de servicii poştale pentru atestarea plăţii serviciilor poştale pe care le furnizează.

    ART. 3

    (1) În înţelesul prezentei decizii, următorii termeni se definesc astfel:

    a) timbru poştal - hârtie de valoare emisă şi pusă în circulaţie exclusiv sub autoritatea statului, ca atribut al suveranităţii acestuia, constituind dovada francării corespunzătoare valorii sale intrinseci, atunci când este aplicat pe o trimitere poştală în conformitate cu actele Uniunii Poştale Universale;

    b) efecte poştale - plicuri, aerograme şi cărţi poştale având timbru imprimat;

    c) emisiune filatelică - emisiune constând în timbre poştale, indiferent de forma de machetare filatelică a acestora, precum şi în efecte poştale, tipărită în tiraj prestabilit pe baza necesarului de francare al CNPR şi destinată în principal acoperirii necesarului de francare a acesteia, în condiţiile prevăzute de prezenta decizie;

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic