Inapoi la Cautare

DECIZIE 75 /2006


pentru publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a Hotărârii arbitrale din 10 aprilie 2006, având ca obiect stabilirea formei finale a Metodologiei privind remuneraţia datorată artiştilor interpreţi sau executanţi şi producătorilor de fonograme pentru radiodifuzarea, directă sau indirectă, a fonogramelor publicate în scop comercial ori a reproducerilor acestora de către organismele de televiziune


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.10.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.10.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


                             COMPLETUL DE ARBITRAJ

    Asupra procedurii de arbitraj de faţă constată următoarele:

    1. Prin cererea înregistrată la Oficiul Român pentru Drepturi de Autor (ORDA) sub nr. 534 din 24 ianuarie 2006, petentele CREDIDAM şi UPFR au solicitat iniţierea procedurii de arbitraj cu privire la stabilirea formei finale a metodologiei privind utilizarea prin radiodifuzare a fonogramelor publicate în scop comercial de către organismele de televiziune.

    În drept, cererea a fost motivată în baza art. 131^2 alin. (4) şi următoarele din Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

    În vederea constituirii completului de arbitraj, la 9 februarie 2006, în prezenţa reprezentanţilor ORDA, CREDIDAM, UPFR şi SRTV, s-a procedat la tragerea la sorţi a arbitrilor din lista stabilită prin anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.287/2002 privind numirea membrilor corpului de arbitri de pe lângă ORDA.

    La data de 20 februarie 2006, părţile şi arbitrii au fost convocaţi la sediul ORDA, unde s-au stabilit completul de arbitraj, onorariul, primul termen şi locul arbitrajului, procedându-se la informarea părţilor cu privire la aceste aspecte.

    Faţă de toate acestea, completul de arbitraj a constatat că lucrează în compunere legală şi că este competent să soluţioneze cererea de arbitraj.

    2. Completul arbitral urmează să decidă prin prezenta hotărâre numai asupra acelor aspecte care au constituit obiectul negocierii dintre părţi şi nu au putut fi convenite de părţi în cursul negocierii desfăşurate.

    Completul constată că părţile nu au putut ajunge la un acord asupra:

    - remuneraţiei ce trebuie plătită de către organismele de televiziune pentru radiodifuzarea fonogramelor publicate în scop comercial;

    - formei în care remuneraţia va fi stabilită, adică procent aplicat la o bază de calcul sau sumă forfetară;

    - în cazul în care remuneraţia este stabilită ca procent, baza de calcul la care acesta se va aplica;

    - încadrării dreptului la remuneraţie echitabilă recunoscut artiştilor interpreţi şi producătorilor de fonograme pentru radiodifuzarea fonogramelor de comerţ sau a reproducerilor acestora la gestiunea colectivă obligatorie sau facultativă.

    Prin cererea de arbitraj formulată, CREDIDAM şi UPFR solicită următoarele:

    1. Obligarea SRTV la plata remuneraţiei (procent sau sumă forfetară) datorată artiştilor interpreţi şi producătorilor de fonograme pentru radiodifuzarea fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora în una din următoarele trei variante:
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic