Inapoi la Cautare

DECIZIE 706 /2021


referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 426 lit. a) şi c)-h) din Codul de procedură penală


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.05.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.05.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


	

┌──────────────────┬───────────────────┐
│Valer Dorneanu │- preşedinte │
├──────────────────┼───────────────────┤
│Cristian Deliorga │- judecător │
├──────────────────┼───────────────────┤
│Marian Enache │- judecător │
├──────────────────┼───────────────────┤
│Daniel Marius │- judecător │
│Morar │ │
├──────────────────┼───────────────────┤
│Mona-Maria │- judecător │
│Pivniceru │ │
├──────────────────┼───────────────────┤
│Gheorghe Stan │- judecător │
├──────────────────┼───────────────────┤
│Livia Doina │- judecător │
│Stanciu │ │
├──────────────────┼───────────────────┤
│Varga Attila │- judecător │
├──────────────────┼───────────────────┤
│Mihaela Ionescu │- │
│ │magistrat-asistent │
└──────────────────┴───────────────────┘


    Cu participarea reprezentantului Ministerului Public, procuror Maria Eleonora Centea.

    1. Pe rol se află soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 426 lit. a)
 şi c)-h) din Codul de procedură penală
, excepţie ridicată de Ion Criveanu în Dosarul nr. 3.336/223/2018 al Judecătoriei Bălceşti şi care formează obiectul Dosarului Curţii Constituţionale nr. 2.926D/2019.

    2. La apelul nominal lipsesc părţile. Procedura de citare este legal îndeplinită. Magistratul-asistent referă asupra cauzei şi arată că autorul a comunicat la dosar un set de înscrisuri.

    3. Preşedintele dispune să se facă apelul şi în Dosarul nr. 2.996D/2019, având ca obiect excepţia de neconstituţionalitate a sintagmei „în apel“ cuprinsă în art. 426 alin. (1) lit. c) din Codul de procedură penală
, excepţie ridicată de Nistor Isai Faur în Dosarul nr. 21.729/325/2019 al Judecătoriei Timişoara - Secţia penală. Totodată, preşedintele dispune să se facă apelul şi în Dosarul nr. 3.332D/2019, având ca obiect excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 426 lit. a) din Codul de procedură penală
, excepţie ridicată de Alexandru Gavrilescu în Dosarul nr. 1.282/208/2019 al Judecătoriei Caransebeş.

    4. La apelul nominal lipsesc părţile, faţă de care procedura de citare este legal îndeplinită. Magistratul-asistent referă cu privire la Dosarul nr. 2.996D/2019 şi arată că autorul a formulat o cerere prin care solicită soluţionarea în lipsă a cauzei şi acordarea de despăgubiri, întrucât penitenciarul nu îi acordă acces la dosarul electronic al Curţii Constituţionale.

    5. Curtea, din oficiu, pune în discuţie conexarea dosarelor, iar reprezentantul Ministerului Public arată că este de acord cu conexarea. Curtea, în temeiul art. 53 alin. (5) din Legea nr. 47/1992
 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, dispune conexarea dosarelor nr. 2.996D/2019 şi nr. 3.332D/2019 la Dosarul nr. 2.926D/2019, care a fost primul înregistrat.

    6. Cauza fiind în stare de judecată, preşedintele Curţii acordă cuvântul reprezentantului Ministerului Public, care solicită respingerea, ca inadmisibilă, a excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 426 lit. e)
, f)
, g)
 şi h) din Codul de procedură penală
, apreciind că nu au legătură cu cauzele în care a fost invocată excepţia de neconstituţionalitate. De asemenea, solicită respingerea, ca inadmisibilă, a excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 426 lit. a)
, c)
 şi d) din Codul de procedură penală
. În acest sens, reţine că, în ceea ce priveşte dispoziţiile art. 426 lit. d) din Codul de procedură penală
, autorul este nemulţumit de configuraţia sălii de judecată şi poziţia în care se află procurorul de şedinţă în sala de judecată, iar, în ceea ce priveşte dispoziţiile art. 426 lit.a) din Codul de procedură penală
, autorul nu avea nicio calitate în cauza supusă soluţionării judecătorului de cameră preliminară cât priveşte confirmarea redeschiderii urmăririi penale, astfel încât apreciază că referirea la dispoziţiile constituţionale invocate este formală. Referitor la criticile formulate cu privire la dispoziţiile art. 426 lit. c) din Codul de procedură penală
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic