Inapoi la Cautare

DECIZIE 6 /2014


pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 06.05.2014 și 28.01.2016 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 06.05.2014 și 28.01.2016 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    În temeiul art. 28 alin. (2) lit. e) şi art. 29 alin. (5) din Legea camerelor de comerţ din România nr. 335/2007, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al art. 29 pct. 12, art. 59 şi art. 60 din Statutul Camerei Naţionale, aprobat în Adunarea generală a membrilor C.C.I.R. din 27 decembrie 2007,

    Colegiul de conducere al Camerei Naţionale adoptă prezenta decizie.

    ART. 1

    Colegiul de conducere al Camerei Naţionale a aprobat cu unanimitate de voturi Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, denumit în continuare Regulament, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezenta decizie.

    ART. 2

    Se abrogă dispoziţiile art. 17, 18 şi 20 din Regulile de procedură arbitrală ale Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, precum şi orice alte dispoziţii contrare normelor cuprinse în Regulament.

    ART. 3

    La data intrării în vigoare a Regulamentului se abrogă Regulamentul Colegiului Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, aprobat de Colegiul de conducere al Camerei Naţionale la data de 6 martie 2013, şi dispoziţiile art. 8 din Normele privind taxele şi cheltuielile arbitrale, aprobate de Colegiul de conducere al Camerei Naţionale la data de 6 martie 2013.

    ART. 4

    (1) Până la data elaborării unor noi reguli de procedură arbitrală, în spiritul Regulamentului, desemnarea arbitrilor şi a supraarbitrului se va face în conformitate cu regulile prevăzute în cartea a IV-a din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Codul de procedură civilă.

    (2) Prezentele norme sunt de aplicaţie imediată.

    (3) În cazul proceselor aflate deja pe rolul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României la data intrării în vigoare a Regulamentului, pentru care tribunalul arbitral a fost constituit conform vechii reglementări şi în care încă nu s-a ajuns la primul termen de arbitrare, desemnarea arbitrilor se va putea face conform dispoziţiilor Codului de procedură civilă de către părţi într-un termen de 10 zile. Termenul de 10 zile curge de la data intrării în vigoare a Regulamentului.

    (4) În cazul proceselor aflate pe rolul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, care au depăşit momentul procesual al primului termen de arbitrare, desemnarea arbitrilor conform Codului de procedură civilă va putea fi făcută numai cu acordul ambelor părţi, cel mai târziu până la următorul termen de arbitrare.

    ART. 5

    La data adoptării prezentelor norme şi a Regulamentului se abrogă orice dispoziţie contrară cuprinsă în Reglementările arbitrale din Sistemul Cameral.
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic