Inapoi la Cautare

DECIZIE 588 /2006


referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurări sociale de sănătate şi ale Ordonanţei Guvernului nr. 56/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 02.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (02.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Ioan Vida - preşedinte

    Nicolae Cochinescu - judecător

    Aspazia Cojocaru - judecător

    Acsinte Gaspar - judecător

    Kozsokar Gabor - judecător

    Petre Ninosu - judecător

    Şerban Viorel Stănoiu - judecător

    Ion Tiucă - procuror

    Ioana Marilena Chiorean - magistrat-asistent

    Pe rol se află soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 150/2002 privind organizarea şi funcţionarea sistemului de asigurări sociale de sănătate şi ale Ordonanţei Guvernului nr. 56/1998 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Casei Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti, excepţie ridicată de Adrian Stan şi alţii în Dosarul nr. 44.993/3/2005 al Tribunalului Bucureşti - Secţia a VIII-a conflicte de muncă, asigurări sociale, contencios administrativ şi fiscal.

    La apelul nominal răspund autorii excepţiei, prin avocat, precum şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, prin consilier juridic, constatându-se lipsa celorlalte părţi, faţă de care procedura de citare a fost legal îndeplinită.

    Reprezentantul autorilor excepţiei solicită admiterea acesteia, arătând, în esenţă, că reglementarea, pe calea ordonanţei de urgenţă, a sistemului de asigurări sociale de sănătate este neconstituţională, chiar dacă acest viciu a fost acoperit prin adoptarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. În ceea ce priveşte Ordonanţa Guvernului nr. 56/1998, arată că aceasta reglementează în domeniul legii organice, încălcând astfel prevederile art. 115 alin. (1) din Constituţie. Mai apreciază că reglementarea sistemului de asigurări sociale de sănătate se poate face doar prin lege organică.

    Reprezentantul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate solicită respingerea ca inadmisibilă a excepţiei de neconstituţionalitate privind Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 150/2002, întrucât aceasta nu mai este în vigoare, şi ca neîntemeiată excepţia de neconstituţionalitate a Ordonanţei Guvernului nr. 56/1998.

    Reprezentantul Ministerului Public pune concluzii de respingere a excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 150/2002 ca inadmisibilă, actul normativ în cauză fiind expres şi integral abrogat prin Legea nr. 95/2006, iar a celor ale Ordonanţei Guvernului nr. 56/1998 ca neîntemeiată, întrucât nu se reglementează în domeniul legii organice.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic