Inapoi la Cautare

DECIZIE 58 /2011


privind organizarea sistemului de educaţie medicală continuă pentru medicii dentişti şi pentru aprobarea Regulamentului de educaţie medicală continuă al Colegiului Medicilor Dentişti din România


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 15.12.2020 și 05.12.2021 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 15.12.2020 și 05.12.2021 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC



    În temeiul art. 500, 502, 510 şi 525 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare,

    Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România decide:

    ART. 1

    (1) Medicii dentişti cu drept de liberă practică au obligaţia ca, în mod continuu şi pe parcursul întregii perioade de activitate profesională, să urmeze forme de educaţie medicală continuă şi să cumuleze numărul minim de credite stabilit de Consiliul naţional al Colegiului Medicilor Dentişti din România.

    (2) Nerealizarea numărului minim de credite de educaţie medicală continuă implică, conform legii, suspendarea dreptului de liberă practică până la îndeplinirea obligaţiei prevăzute la alin. (1).

    ART. 2

    Educaţia medicală continuă, denumită în continuare EMC, reprezintă totalitatea activităţilor planificate de pregătire teoretică şi practică desfăşurate de medicii dentişti în vederea dobândirii sau îmbunătăţirii statusului profesional, nivelului de cunoştinţe şi aptitudini/deprinderi, în concordanţă cu progresul ştiinţific şi tehnologic din domeniul medicinii dentare, pentru creşterea calităţii actului medical în beneficiul asistenţei medicale a pacientului.

    ART. 3

    (1) Formele de EMC sunt cuantificate prin unităţi de creditare, denumite în continuare credite de EMC.

    (2) În sensul prezentei decizii, creditele de EMC sunt valori numerice alocate unor activităţi unitare de pregătire în domeniul profesional. Prin creditele de EMC se apreciază, în medie, cantitatea şi calitatea pregătirii profesionale, sub toate aspectele ei.

    (3) Creditele de EMC se acordă pentru fiecare activitate unitară de pregătire profesională conform prevederilor Regulamentului de educaţie medicală continuă al Colegiului Medicilor Dentişti din România, prevăzut în anexa nr. 1.

    ART. 4

    Creditele obţinute de medicul dentist în urma participării la formele de EMC contribuie la alcătuirea punctajului profesional al acestuia.

    ART. 5

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

  • Telefon:
    (0233) 211 020 / (0233) 218 110
  • E-mail:
    office@ctce.ro
  • Adresa:
    Bd. Decebal, nr. 32
    610076, Piatra Neamt, Neamt
    Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic