Inapoi la Cautare

DECIZIE 531 /2006


privind stabilirea nivelurilor minime ale stocurilor de gaze naturale aflate în depozitele de înmagazinare subterană


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.06.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (29.06.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere prevederile art. 8 lit. x) şi ale art. 38 din Legea gazelor nr. 351/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) şi (5) din Legea nr. 351/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale emite prezenta decizie.

    ART. 1

    În vederea asigurării cantităţilor de gaze naturale necesare îndeplinirii obligaţiei de serviciu public pe perioada octombrie 2006 - martie 2007, furnizorii ce desfăşoară activitate de furnizare reglementată au obligaţia de a deţine în depozitele de înmagazinare subterană, până la încheierea ciclului de injecţie 2006, un stoc minim de gaze naturale.

    ART. 2

    (1) Stocul minim de gaze naturale se determină de către Operatorul de piaţă din cadrul Dispeceratului Naţional de Gaze Naturale pentru fiecare furnizor, astfel încât să acopere 12,5% din cantitatea de gaze naturale ce urmează a fi furnizată în anul 2006 către consumatorii captivi.

    (2) Cantitatea de gaze naturale ce urmează a fi furnizată în anul 2006 de către fiecare furnizor, care va sta la baza calculului stocului minim, este cea avută în vedere la stabilirea venitului reglementat unitar şi a venitului total unitar aferente serviciului de furnizare reglementată a gazelor naturale, prevăzută în ordinele individuale privind stabilirea tarifelor reglementate pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale.

    ART. 3

    În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a prezentei decizii, furnizorii care au obligaţia constituirii stocului minim prevăzut la art. 1 vor transmite Operatorului de piaţă cantităţile de gaze naturale prevăzute la art. 2 alin. (2).

    ART. 4

    (1) Pentru asigurarea securităţii în funcţionare a Sistemului naţional de transport al gazelor naturale (SNT), Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale "Transgaz" - S.A. Mediaş va întreprinde demersurile necesare pentru ca în perioada noiembrie-februarie să poată avea acces liber şi în mod operativ la o cantitate minimă de 100 milioane mc gaze naturale, destinată asigurării echilibrului fizic al SNT.

    (2) În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei decizii, Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale "Transgaz" - S.A. Mediaş va prezenta Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale modalităţile de acces la cantitatea minimă prevăzută la alin. (1), convenite cu furnizorii care deţin cantităţi de gaze naturale în depozitele subterane, şi va supune spre aprobare Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale reglementări specifice în cazul constatării unor dezechilibre fizice în SNT.

    ART. 5

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic