Inapoi la Cautare

DECIZIE 5 /1995


privind aprobarea soluţiilor referitoare la aplicarea unitară a prevederilor unor articole din Ordonanţa Guvernului nr. 3/1992 privind taxa pe valoarea adăugată, republicată, modificată şi completată prin Ordonanţa Guvernului nr. 9/1995


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 19.05.1995 și 18.01.1996 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 19.05.1995 și 18.01.1996 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    1. Operaţiunile efectuate de societăţile comerciale şi societăţile agricole care executa prestaţii pentru prelucrarea produselor vegetale aparţinând persoanelor fizice, cu plata în natura, intră în sfera de aplicare a T.V.A. astfel:

    - produsele predate cultivatorilor scutiţi de T.V.A. în temeiul art. 6 lit. A. e) din ordonanţa, sub forma de zahăr, ulei, tuica, vin, făina, malai etc. nu reprezintă transfer al dreptului de proprietate şi nu se supun taxei pe valoarea adăugată;

    - produsele reţinute de societăţile comerciale prelucratoare pentru prestaţiile executate se supun T.V.A. la livrarea acestora ca atare sau sub forma prelucrata, în condiţiile prevăzute de art. 10, 11 şi 12 din ordonanţa.

    Produsele reţinute potrivit prevederilor de mai sus, care au fost utilizate în scop personal sau care au fost puse la dispoziţia altor persoane fizice sau juridice în mod gratuit, se supun prevederilor art. 2 pct. 2.2. din ordonanţa.

    2. Încadrarea în plafoanele în limita cărora pot fi predate bunuri şi prestate servicii cu titlu gratuit se determina pe baza datelor raportate prin bilanţul anual. Depăşirea plafonului susmentionat reprezintă operaţiune impozabilă. Taxa pe valoarea adăugată aferentă depăşirii de mai sus se include în decontul întocmit pentru luna în care agenţii economici au termen de depunere a bilanţului anual.

                   Articolul 3

    1. Corpul gardienilor publici nu intră în sfera de aplicare a T.V.A., fiind organizat ca instituţie publică a carei activitate nu are ca scop obţinerea de profit, ci aceea de paza şi apărare a bunurilor, a ordinii şi liniştii publice, a vieţii şi integrităţii persoanelor.

    2. Valorificarea de către direcţiile generale ale finanţelor publice şi controlului financiar de stat a bunurilor confiscate potrivit legii nu intră în sfera de aplicare a T.V.A. Vînzarea prin comisionari a bunurilor proprietate de stat se supune T.V.A. numai pentru partea reprezentind comisionul agentului economic prin care se valorifica bunurile.

                   Articolul 6 lit. A. a)

    Staţiunile balneare care prestează cumulat servicii de cazare, masa şi tratament a căror contravaloare este decontată pe bază de bilete de tratament sunt scutite de T.V.A.

    Serviciile de cazare şi/sau masa decontate separat (nu pe bază de bilete de tratament) sunt supuse T.V.A., potrivit legii.

                   Articolul 6 lit. A. e)

   Sunt scutite de T.V.A.:

    - livrările de bunuri efectuate de gospodăriile agricole individuale, cărora li s-a reconstituit sau li s-a constituit dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole şi care le folosesc şi le exploatează în mod individual;

    - livrările de bunuri efectuate de asociaţiile constituite conform art. 2 din Legea nr. 36/1991.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic