Inapoi la Cautare

DECIZIE 3423 /2005


privind suspendarea, la cerere, a desfăşurării activităţii de asigurare de către Societatea Comercială "CONDOR-Broker de asigurare" - S.R.L.


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 24.09.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (24.09.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Amiral Constantin Bălescu nr. 18, sectorul 1, cod de înregistrare fiscală 14045240 din 1 iulie 2001, reprezentată legal prin preşedinte, în temeiul art. 4 alin. (19) şi al art. 39 alin. (5) din Legea nr. 32/2000 privind societăţile de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare,

    în baza Hotărârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, adoptată în şedinţa din data de 8 iunie 2005, conform art. 4 alin. (22)-(24^1) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, în cadrul căreia, ca urmare a analizării documentaţiei aferente Notei nr. 15.623 din 6 mai 2005, s-a hotărât suspendarea la cererea acestuia pe o perioadă de 12 luni a activităţii Societăţii Comerciale "CONDOR-Broker de asigurare" - S.R.L., cu sediul în Piteşti, str. Trivale bl. 66B, sc. A, et. 3, ap. 15, judeţul Argeş, înregistrată la oficiul registrului comerţului cu nr. J03/1155/2004, cod unic de înregistrare nr. 16564262, reprezentată legal în timpul controlului de doamna Laura Constanţa Marinescu, în calitate de administrator.

    În vederea aprobării cererii de suspendare organele de specialitate ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor au efectuat un control la Societatea Comercială "CONDOR-Broker de asigurare" - S.R.L., din care a rezultat că în activitatea desfăşurată brokerul de asigurare a respectat prevederile legale în vigoare.

    Faţă de aceste constatări, în temeiul art. 8 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, coroborat cu art. 4 alin. (4) din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 3.110/2004, Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a hotărât în şedinţa din data de 8 iunie 2005 suspendarea la cerere pe o perioadă de 12 luni a activităţii Societăţii Comerciale "CONDOR-Broker de asigurare" - S.R.L., drept care emite următoarea decizie:

    ART. 1

    Se suspendă, la cerere, pe o perioadă de 12 luni, desfăşurarea activităţii de asigurare de către Societatea Comercială "CONDOR-Broker de asigurare" - S.R.L., cu sediul în Piteşti, str. Trivale bl. 66B, sc. A, et. 3, ap. 15, judeţul Argeş, înregistrată la oficiul registrului comerţului cu nr. J03/1155/2004, cod unic de înregistrare nr. 16564262, reprezentată legal în timpul controlului de doamna Laura Constanţa Marinescu, în calitate de administrator, în conformitate cu dispoziţiile art. 8 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu dispoziţiile art. 4 alin. (4) din Normele privind autorizarea brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 3.110/2004, care prevăd că Comisia de Supraveghere a Asigurărilor aprobă suspendarea sau încetarea activităţii brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare, la cererea acestora, după verificarea prealabilă a situaţiilor financiare, începând cu data de 1 aprilie 2005 până la data de 31 martie 2006.

    ART. 2

    (1) Pe toată perioada de suspendare a activităţii de asigurare, prevăzută la art. 1, brokerului de asigurare i se interzice desfăşurarea activităţii de negociere a încheierii de noi contracte de asigurare pentru persoanele fizice sau juridice, a acordării de asistenţă pe durata derulării contractelor în curs sau în legătură cu regularizarea daunelor, precum şi desfăşurarea oricăror operaţiuni specifice brokerilor de asigurare, astfel cum sunt definite în Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

    (2) Brokerul de asigurare are obligaţia să aducă la cunoştinţa clienţilor săi suspendarea activităţii de asigurare, în termen de cel mult 3 zile de la data primirii prezentei decizii, în vederea efectuării plăţii ratelor scadente la contractele în curs de derulare direct la asigurător, precum şi oficiului registrului comerţului, de îndată, dispoziţiile Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.

    (3) Cu cel puţin 30 de zile înainte de expirarea duratei de suspendare brokerul este obligat să comunice Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor fie reluarea activităţii de asigurare, fie prelungirea duratei de suspendare, fie încetarea activităţii de broker de asigurare.

    (4) În cazul în care brokerul de asigurare decide reluarea activităţii de asigurare, la data expirării perioadei de suspendare acesta are obligaţia să îndeplinească condiţiile prevăzute de normele legale în vigoare referitoare la autorizarea şi funcţionarea brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare; în caz contrar, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor va dispune retragerea autorizaţiei de funcţionare.

    ART. 3

    Prezenta decizie se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, conform prevederilor art. 9 alin. (2) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

                            Preşedintele Comisiei de

                          Supraveghere a Asigurărilor,
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic