Inapoi la Cautare

DECIZIE 28 /2006


pentru publicarea în Monitorul Oficial al României, Partea I, a Hotărârii arbitrale din 20 februarie 2006


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.10.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.10.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    - COPYRO, prin avocat Mircea Ionescu Melineşti, consilier juridic Rodica Guiu şi director general Nicoleta Cofcinski;

    - DACIN-SARA, prin avocat Mihai Ferariu şi director general Mircea Mureşan;

    - UCMR-ADA, prin avocat Alexandru Roată-Palade, avocat Ciubotă Cătălin şi director executiv Ana Achim;

    - UPFAR-ARGOA, prin director executiv Ioan Ionel şi vicepreşedinte Roxana Garet.

    La termenul din 6 februarie 2006, părţile au formulat concluzii asupra fondului cauzei, iar completul de arbitraj a amânat pronunţarea pentru data de 13 februarie 2006.

    Completul de arbitraj, având nevoie de timp spre a delibera, a amânat pronunţarea pentru astăzi, 20 februarie 2006, când, în temeiul art. 131^2 alin. (3)-(9) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, analizând actele şi lucrările dosarului cauzei, a pronunţat la sediul Universităţii Ecologice din municipiul Bucureşti, Str. Franceză nr. 22, sectorul 3, cu unanimitate de voturi, prezenta hotărâre.

                        COMPLETUL DE ARBITRAJ

    Asupra procedurii de arbitraj de faţă constată următoarele:

    1. Prin cererile înregistrate la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) sub nr. 8 din 3 ianuarie 2006 şi nr. 28 din 4 ianuarie 2006, petentele UCMR-ADA şi UPFAR-ARGOA au solicitat iniţierea procedurii de arbitraj cu privire la împărţirea procentului de 1,5% cuvenit titularilor de drepturi de autor pentru retransmiterea prin cablu a operelor lor.

    În drept, cererea a fost motivată în baza art. 131^2 alin. (3) lit. c) din Legea nr. 8/1996, cu modificările şi completările ulterioare.

    În vederea constituirii completului de arbitraj, la data de 9 ianuarie 2006, în prezenţa reprezentanţilor tuturor părţilor, s-a procedat la tragerea la sorţi a arbitrilor din lista stabilită prin anexa la Hotărârea Guvernului nr. 1.287/2002 privind numirea membrilor corpului de arbitri de pe lângă ORDA.

    La data de 18 ianuarie 2006 părţile şi arbitrii au fost convocaţi la sediul ORDA, unde s-au stabilit completul de arbitraj, onorariul, primul termen şi locul arbitrajului, procedându-se la informarea părţilor cu privire la aceste aspecte.

    Faţă de toate acestea, completul de arbitraj a constatat că lucrează în compunere legală şi că este competent să soluţioneze cererea de arbitraj.

    2. Completul constată că părţile nu au putut ajunge la un acord asupra împărţirii procentului de 1,5% cuvenit titularilor de drepturi de autor pentru retransmiterea prin cablu a operelor lor, procent stabilit în baza Protocolului referitor la Metodologia privind utilizarea de retransmitere prin cablu a operelor muzicale, audiovizuale, cinematografice, scrise, plastice, a fonogramelor publicate în scop comercial sau a reproducerilor acestora, preluate din radiodifuzări iniţiale, şi tabelul cuprinzând drepturile patrimoniale cuvenite titularilor de drepturi de autor şi titularilor de drepturi conexe dreptului de autor, pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, cu modificările şi completările ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 529 din 22 iunie 2005, conform Deciziei directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 124/2005, act intrat în vigoare la data de 25 iunie 2005, şi ale art. 1 din Decizia directorului general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 95/2005 privind stabilirea procentului valabil pentru drepturile de autor şi drepturile conexe, datorat de distribuitorii de servicii de programe prin cablu, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 375 din 4 mai 2005.

    De asemenea, completul constată că părţile s-au înţeles asupra procentului ce se cuvine organismului de gestiune colectivă Societatea de Gestiune Colectivă a Drepturilor de Autor în Domeniul Artelor Vizuale (VISARTA). Astfel, organismele de gestiune colectivă beneficiare au fost de acord asupra procentului de 1% ce se cuvine acestui organism de gestiune colectivă din întregul procent de 1,5% cuvenit titularilor de drepturi pentru retransmiterea prin cablu. Înţelegerea părţilor cu privire la procentul de 1% ce se cuvine VISARTA este consemnată în procesul-verbal al şedinţei de arbitraj din data de 23 ianuarie 2006.
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic