Inapoi la Cautare

DECIZIE 237 /2014


referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 4 teza a doua raportate la cele ale art. 33 şi art. 35 din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 07.12.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (07.12.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Augustin Zegrean - preşedinte

    Valer Dorneanu - judecător

    Toni Greblă - judecător

    Petre Lăzăroiu - judecător

    Mircea Ştefan Minea - judecător

    Daniel Marius Morar - judecător

    Puskas Valentin Zoltan - judecător

    Tudorel Toader - judecător

    Daniela Ramona Mariţiu - magistrat-asistent

    Cu participarea reprezentantului Ministerului Public, procuror Simona Ricu.

    1. Pe rol se află soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 4, art. 33 şi ale art. 35 din Legea nr. 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, excepţie ridicată de Ştefania Corina Pispris, Alexandru Crişcotă şi Gheorghe-Şerban Crişcotă în Dosarul nr. 15.995/3/2013 al Tribunalului Bucureşti - Secţia a V-a civilă. Excepţia formează obiectul Dosarului Curţii Constituţionale nr. 130D/2014.

    2. La apelul nominal răspunde, pentru autorii excepţiei, avocatul Monica Livescu, cu delegaţie depusă la dosar, lipsă fiind celelalte părţi, faţă de care procedura de citare este legal îndeplinită.

    3. Cauza fiind în stare de judecată, preşedintele acordă cuvântul avocatului autorilor excepţiei, care solicită admiterea excepţiei de neconstituţionalitate. Apreciază că în speţa dedusă controlului nu este incidentă cauza de inadmisibilitate regăsită în dispoziţiile art. 29 alin. (3) din Legea nr. 47/1992, având în vedere că Decizia nr. 88/2014 nu a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I. Astfel, consideră că dispoziţiile de lege criticate pot face obiectul unei excepţii de neconstituţionalitate, solicitând, în consecinţă, pronunţarea de către instanţa de contencios constituţional a unei decizii de admitere. În continuare, arată că, în condiţiile în care dispoziţiile legii criticate creează situaţii inegale, se ajunge la ruperea echilibrului procesual şi încălcarea dreptului la un proces echitabil. De asemenea, sunt încălcate dispoziţiile art. 17, art. 20, art. 41 şi art. 47 din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. Arată că sunt încălcate şi prevederile art. 124 din Constituţie, prin ingerinţa pe care dispoziţiile criticate o realizează în actul de justiţie. În ceea ce priveşte dispoziţiile art. 35 din Legea nr. 165/2013, solicită pronunţarea unei decizii interpretative, textul criticat încălcând prevederile constituţionale ale art. 15 şi art. 16.

    4. Reprezentantul Ministerului Public, făcând referire la Decizia Curţii Constituţionale nr. 88 din 27 februarie 2014, pune concluzii de respingere, ca devenită inadmisibilă, a excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 4 din Legea nr. 165/2013. În ceea ce priveşte excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 35 din Legea nr. 165/2013, apreciază că aceasta este inadmisibilă.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic