Inapoi la Cautare

DECIZIE 1368 /2006


privind deschiderea integrală a pieţei interne a gazelor naturale pentru consumatorii noncasnici


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Având în vedere prevederile Hotărârii Guvernului nr. 890/2003 privind aprobarea "Foii de parcurs în domeniul energetic din România", cu modificările ulterioare, precum şi dispoziţiile art. 8 lit. j) din Legea gazelor nr. 351/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

    în temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) şi (5) din Legea nr. 351/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale emite prezenta decizie.

    ART. 1

    Începând cu data de 1 ianuarie 2007, piaţa internă de gaze naturale se deschide integral pentru consumatorii noncasnici.

    ART. 2

    (1) Consumatorul noncasnic care doreşte să îşi exercite eligibilitatea poate încheia contracte negociate de cumpărare a gazelor naturale cu orice furnizor licenţiat, fără îndeplinirea niciunei alte formalităţi administrative.

    (2) Consumatorul noncasnic care îşi exercită eligibilitatea nu are dreptul să deruleze simultan un contract de furnizare reglementată şi un contract negociat pentru acelaşi loc de consum.

    (3) Consumatorul noncasnic care îşi exercită eligibilitatea are obligaţia de a denunţa contractul de furnizare reglementată, înainte de a începe derularea contractelor încheiate în calitate de consumator eligibil.

    ART. 3

    (1) Consumatorul noncasnic are dreptul ca, ulterior perioadei în care şi-a exercitat calitatea de consumator eligibil, să solicite furnizorului care, potrivit licenţei, derulează astfel de contracte în aria unităţii administrativ-teritoriale unde consumatorul noncasnic îşi are sediul încheierea unui contract de furnizare reglementată a gazelor naturale.

    (2) Solicitarea prevăzută la alin. (1) se înaintează furnizorului cu minimum 30 de zile înaintea datei preconizate de începere a contractului de furnizare reglementată.

    (3) Furnizorul căruia, potrivit prevederilor alin. (1), i s-a înaintat o solicitare de încheiere a unui contract de furnizare reglementată a gazelor naturale nu are dreptul să refuze încheierea unui astfel de contract, cu excepţia cazului în care încheierea unui astfel de contract afectează semnificativ îndeplinirea obligaţiilor asumate prin contractele de furnizare reglementată deja în derulare.

    (4) Orice refuz privind încheierea unui contract de furnizare reglementată în condiţiile alin. (3) trebuie justificat consumatorului noncasnic în cel mult 10 zile de la înregistrarea solicitării. În acelaşi termen furnizorul are obligaţia să transmită Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale o notificare a refuzului împreună cu justificarea transmisă consumatorului noncasnic care a solicitat încheierea contractului.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic