Inapoi la Cautare

DECIZIE 1191 /2006


privind modificarea şi completarea contractelor-cadru de furnizare reglementată a gazelor naturale pentru consumatorii captivi


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 16.11.2006 și 30.09.2009 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 16.11.2006 și 30.09.2009 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Având în vedere prevederile art. IV alin. (2) din Legea nr. 210/2005 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/2005 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală,

    în temeiul prevederilor art. 8 lit. m), respectiv ale art. 10 alin. (4) şi (5) din Legea gazelor nr. 351/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale emite prezenta decizie.

    ART. I

    Anexa nr. 1 "Contractul-cadru de furnizare reglementată a gazelor naturale pentru consumatorii captivi casnici - clauze specifice de contractare" la Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale nr. 182/2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 225 din 17 martie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. La alineatul (1) al articolului 8, litera a) va avea următorul cuprins:

    "a) perceperea unei cote a majorărilor de întârziere, calculate asupra valorii neachitate, egală cu nivelul majorărilor de întârziere datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare, pentru fiecare zi de întârziere, începând cu a 16-a zi calendaristică de la data emiterii facturii şi până la achitarea integrală a acesteia, inclusiv ziua plăţii, în cazul neîndeplinirii obligaţiei de plată în termen de 30 de zile calendaristice de la data scadenţei;".

    2. La alineatul (1) al articolului 8, litera b) va avea următorul cuprins:

    "b) întreruperea furnizării gazelor naturale, începând cu a 26-a zi calendaristică de la data emiterii facturii, în cazul neîndeplinirii obligaţiei de plată; factura constituie preaviz în cazul neîndeplinirii obligaţiei de plată;".

    3. La alineatul (1) al articolului 8, litera c) va avea următorul cuprins:

    "c) posibilitatea rezilierii contractului şi/sau a debranşării, în baza unei notificări transmise de furnizor, rezilierea operând de drept şi fără punere în întârziere după 65 de zile calendaristice de la data emiterii facturii, în cazul în care consumatorul nu a achitat integral contravaloarea serviciilor de furnizare prestate şi majorările de întârziere datorate furnizorului."

    4. Alineatul (2) al articolului 8 va avea următorul cuprins:

    "(2) În condiţiile permiterii accesului de către consumator, furnizorul este obligat, în termen de maximum 24 de ore, să asigure reluarea furnizării, în situaţia în care consumatorul casnic îşi achită integral obligaţiile de plată scadente, tarifele aferente reconectării şi face dovada acestui fapt."

    5. Alineatul (3) al articolului 8 va avea următorul cuprins:

    "(3) Sunt exceptate de la prevederile alin. (2) cazurile în care contractul de furnizare a fost reziliat. În acest caz se va încheia un nou contract de furnizare, sub condiţia achitării în prealabil a facturilor restante, a majorărilor de întârziere şi a tarifelor aferente reconectării."
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic