Inapoi la Cautare

DECIZIE 1189 /2006


privind modificarea şi completarea Contractului-cadru de distribuţie a gazelor naturale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 09.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (09.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    b) începând cu data de 1 iulie 2007, o sumă egală cu 0,1% din contravaloarea gazelor naturale predate la ieşirea din sistemul de distribuţie şi care se află în condiţii de calitate sub cele prevăzute de legislaţia în vigoare, potrivit buletinelor de analiză cromatografică întocmite conform art. 3^1 din prezentul contract, calculată prin înmulţirea cantităţii de gaze naturale consemnate în procesul-verbal încheiat în punctul de predare/preluare comercială de la ieşirea din sistemul de distribuţie, corespunzător perioadei de neasigurare a calităţii, cu suma fixă unitară pentru acoperirea costurilor de achiziţie a gazelor naturale, evaluată de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale în perioada respectivă."

    4. Alineatul (2) al articolului 6 va avea următorul cuprins:

    "(2) Neîndeplinirea obligaţiei de plată a contravalorii serviciilor de distribuţie a gazelor naturale, prevăzută la art. 5 alin. (3), atrage:

    a) perceperea unei cote a majorărilor de întârziere, calculată asupra valorii neachitate, egală cu nivelul majorărilor de întârziere datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare, pentru fiecare zi de întârziere, începând cu a 16-a zi calendaristică de la data emiterii facturii şi până la achitarea integrală a acesteia, inclusiv ziua plăţii, în cazul neîndeplinirii obligaţiei de plată în termenul de graţie prevăzut de Legea nr. 469/2002 privind unele măsuri pentru întărirea disciplinei contractuale, cu modificările ulterioare;

    b) limitarea prestării serviciilor de distribuţie a gazelor naturale, începând cu a 26-a zi calendaristică de la data emiterii facturii, cu preaviz de 5 zile calendaristice, în cazul neîndeplinirii obligaţiei de plată;

    c) întreruperea prestării serviciilor de distribuţie a gazelor naturale, cu preaviz de 5 zile calendaristice, începând cu ziua imediat următoare expirării termenului de graţie prevăzut în Legea nr. 469/2002, cu modificările ulterioare, în cazul neîndeplinirii obligaţiei de plată, inclusiv a majorărilor de întârziere aferente;

    d) posibilitatea rezilierii prezentului contract, printr-o notificare trimisă de distribuitor, rezilierea operând de drept, fără punere în întârziere, în cazul neachitării debitelor restante, începând cu a 31-a zi calendaristică de la expirarea termenului de graţie prevăzut în Legea nr. 469/2002, cu modificările ulterioare."

    5. Titlul capitolului VI "Tariful de distribuţie. Modalităţi şi condiţii de plată" va avea următorul cuprins:

    "CAPITOLUL VI

    Tariful de distribuţie. Modalităţi şi condiţii de plată. Garanţii"

    6. După articolul 5 se introduce un nou articol, articolul 5^1, care va avea următorul cuprins:

    "Art. 5^1. - (1) La data încheierii prezentului contract părţile pot să îşi prezinte reciproc unul sau mai multe instrumente de garantare a propriilor obligaţii, convenite de către acestea.

    (2) Garanţia prevăzută la alin. (1) este destinată îndeplinirii obligaţiilor contractuale ale părţilor, la adăpostul unor evenimente viitoare neprevăzute care ar putea să îl aducă pe distribuitor/beneficiar în imposibilitatea de a-şi îndeplini obligaţiile contractuale.

    (3) Constituirea instrumentelor de garantare, în condiţiile alin. (1), se realizează în condiţii de echivalenţă."

    ART. II
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic