Inapoi la Cautare

DECIZIE 1189 /2006


privind modificarea şi completarea Contractului-cadru de distribuţie a gazelor naturale


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.07.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.07.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Având în vedere prevederile art. IV alin. (2) din Legea nr. 210/2005 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 20/2005 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală,

    în temeiul prevederilor art. 8 lit. m), respectiv ale art. 10 alin. (4) şi (5) din Legea gazelor nr. 351/2004, cu modificările şi completările ulterioare,

    preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale emite prezenta decizie.

    ART. I

    Contractul-cadru de distribuţie a gazelor naturale - clauze specifice de contractare, aprobat prin Decizia preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale nr. 183/2005, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 225 din 17 martie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi se completează după cum urmează:

    1. Titlul capitolului V "Durata contractului" va avea următorul cuprins:

    "CAPITOLUL V

    Durata contractului. Calitatea gazelor naturale"

    2. După articolul 3 se introduce un nou articol, articolul 3^1, care va avea următorul cuprins:

    "Art. 3^1 . - (1) Calitatea gazelor naturale va fi atestată conform legislaţiei în vigoare, pe baza buletinelor de analiză cromatografică şi de determinare a punctului de rouă al apei şi hidrocarburilor în punctele de predare/preluare comercială de la intrarea, respectiv ieşirea din sistemul de distribuţie. Buletinul de analiză cromatografică va preciza în mod expres puterea calorifică inferioară şi superioară, exprimată în kWh/mc. La solicitarea justificată a uneia dintre părţi se vor efectua analize ori de câte ori este necesar, conform legislaţiei.

    (2) Beneficiarul va pune la dispoziţie distribuitorului, cu titlu gratuit, buletinele de analiză prevăzute la alin. (1) pentru punctele de predare/preluare comercială de la intrarea în sistemul de distribuţie.

    (3) Distribuitorul va pune la dispoziţie beneficiarului, cu titlu gratuit, buletinele de analiză prevăzute la alin. (1) pentru punctele de predare/preluare comercială de la ieşirea din sistemul de distribuţie."

    3. Alineatul (1) al articolului 6 va avea următorul cuprins:

    "Art. 6. - (1) Beneficiarul este îndrituit să solicite şi să primească:

    a) o sumă calculată prin înmulţirea diferenţei dintre cantitatea predată şi cea preluată de beneficiar cu preţul gazelor naturale din import, considerat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Gazelor Naturale la evaluarea sumei fixe unitare pentru achiziţia gazelor naturale în perioada respectivă - în situaţia în care cantitatea de gaze naturale predată distribuitorului la punctul de predare/preluare de la intrarea în sistemul de distribuţie nu este integral livrată beneficiarului în punctul de predare/preluare de la ieşirea din sistemul de distribuţie;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic