Inapoi la Cautare

DECIZIE 118 /2013


privind judecarea cererii de apel formulată de apelanta Uniunea Producătorilor de Fonograme din România împotriva Hotărârii arbitrale din data de 2 august 2011


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Dosar nr. 8.772/2/2011

    Curtea constituită din:

    Preşedinte - Melania Stanciu

    Judecător - Mădălina Gabriela Rădulescu

    Grefier - Mihaela Lăcătuşu

    Pe rol se află judecarea cererii de apel formulată de apelanta Uniunea Producătorilor de Fonograme din România împotriva Hotărârii arbitrale din data de 2 august 2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 691 din 29 septembrie 2011, prin Decizia Oficiului Român pentru Drepturile de Autor nr. 232/2011, pronunţată de Completul arbitral de pe lângă Oficiul Român pentru Drepturile de Autor în Dosarul de arbitraj nr. 2/2010, în contradictoriu cu intimaţii Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale (ARCA), S.C. SBS Broadcasting Media - S.R.L. (KISS FM), Asociaţia Operatorilor Mobili din România (AOMR), Asociaţia Naţională a Internet Service Providerilor din România (ANISP), Societatea Română de Televiziune (SRTV), Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), S.C. SBS Broadcasting Media - S.R.L. (PRIMA TV), S.C. PRO TV - S.A., S.C. Vodafone România - S.A., S.C. Orange România - S.A., Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artiştilor Interpreţi, intervenienţii accesorii Asociaţia pentru Drepturile Producătorilor de Fonograme din România ADPFR, Asociaţia Română pentru Artişti Interpreţi sau Executanţi, Uniunea Naţională a Artiştilor din România - UNART.

    Dezbaterile au avut loc în şedinţa publică din data de 11 iunie 2013 şi au fost consemnate în încheierea de şedinţă de la acea dată, ce face parte integrantă din prezenta decizie, când Curtea, pentru a da posibilitate părţilor să depună note scrise, a amânat pronunţarea la data de 18 iunie 2013, când, în aceeaşi componenţă, a dat următoarea decizie:

                                    CURTEA,

deliberând asupra apelului de faţă, constată următoarele:

    Prin Încheierea din 22 octombrie 2010 a fost respinsă cererea de renunţare la arbitraj formulată de organismele de gestiune colectivă UPFR şi CREDIDAM.

    Pentru a hotărî astfel, completul arbitral a reţinut caracterul special al Legii nr. 8/1996, împrejurarea că organismele de gestiune colectivă nu sunt titularele drepturilor patrimoniale de autor sau ale drepturilor conexe, că acestea au obligaţia, iar nu facultatea de a elabora metodologii pentru domeniile lor de activitate şi a le negocia cu utilizatorii.

    S-a mai reţinut că Legea nr. 8/1996 stabileşte la art. 131 procedura de negociere a metodologiei, precum şi faptul că, în cazul în care părţile nu convin asupra unei forme unice a metodologiei, procedura începută prin negociere nu se poate finaliza decât prin pronunţarea unei hotărâri arbitrale care să cuprindă forma finală a acesteia.

    De asemenea, completul arbitral a reţinut că dispoziţiile art. 130 şi 131 din Legea nr. 8/1996 sunt dispoziţii imperative, de ordine publică, care aduc o limitare legală a principiului disponibilităţii, în sensul că organismele de gestiune colectivă nu pot renunţa la cererea de arbitraj.

    A mai reţinut completul arbitral că, având în vedere obiectul de activitate al organismelor de gestiune colectivă prevăzut de art. 124 din Legea nr. 8/1996 şi principiul specializării capacităţii de folosinţă a persoanei juridice consacrat de art. 34 alin. 1 din Decretul nr. 31/1954, cererea de renunţare la arbitraj nu serveşte obiectului de activitate al organismelor de gestiune colectivă.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic