Inapoi la Cautare

DECIZIE 113274 /2006


privind sancţionarea Societăţii Comerciale "Eurostar Insurance Broker de Asigurare" - S.R.L.


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 27.11.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (27.11.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, cu sediul în municipiul Bucureşti, str. Amiral Constantin Bălescu nr. 18, sectorul 1, cod de înregistrare fiscală nr. 14045240 din 1 iulie 2001, reprezentată legal de preşedinte, în temeiul art. 4 alin. (19), precum şi al art. 39 alin. (5) din Legea nr. 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu art. 63 alin. (1) din Legea nr. 136/1995 privind asigurările şi reasigurările în România, cu modificările şi completările ulterioare,

    în baza Hotărârii Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, adoptată în şedinţa din 5 aprilie 2006, conform art. 4 alin. (22)-(24^1) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, în cadrul căreia a fost analizată documentaţia aferentă Notei nr. 130.113 din 22 martie 2006 privind controlul inopinat efectuat la Societatea Comercială "Eurostar Insurance Broker de Asigurare" - S.R.L.,

    în conformitate cu atribuţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) lit. i) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, în baza Deciziei nr. 113.222 din 3 februarie 2006, organele de specialitate ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor au efectuat un control la Societatea Comercială "Eurostar Insurance Broker de Asigurare" - S.R.L., cu sediul social în municipiul Bucureşti, bd. Nicolae Bălcescu nr. 33, et. 3, ap. 23, sectorul 1, înregistrată la Oficiul registrului comerţului cu nr. J 40/4897/2003, cod unic de înregistrare nr. 15357347, reprezentată în timpul controlului de domnul Adrian Florea, în calitate de administrator.

    Controlul efectuat de organele de specialitate ale Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a avut ca obiect verificarea modului de decontare a poliţelor intermediate în baza Contractului de mandat nr. 131/2 din 12 octombrie 2005, încheiat cu Societatea Comercială "Mediterranea Assicurazioni" - S.A., precum şi a modului de respectare a prevederilor Ordinului preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 3.110/2004 pentru punerea în aplicare a Normelor privind autorizarea brokerilor de asigurare şi/sau de reasigurare, cu modificările ulterioare; verificarea a avut la bază documentele şi situaţiile prezentate şi întocmite sub responsabilitatea reprezentanţilor societăţii.

    Rezultatele acţiunii de analiză şi control au fost concretizate în Procesul-verbal de control inopinat la Societatea Comercială "Eurostar Insurance Broker de Asigurare - S.R.L., semnat cu obiecţiuni de către broker, încheiat în două exemplare, din care un exemplar a fost înregistrat sub nr. 2 din 14 februarie 2006 la societatea sus-menţionată, celălalt fiind preluat de echipa de control a Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi înregistrat sub nr. 130.063 din 14 februarie 2006.

    În urma analizării constatărilor cuprinse în actul de control, au fost reţinute următoarele:

    La data de 12 octombrie 2005 Societatea Comercială "Eurostar Insurance Broker de Asigurare" - S.R.L. a încheiat cu Societatea Comercială "Mediterranea Assicurazioni" - S.A. ("Medas" - S.A.) contractul de mandat cu reprezentare pentru intermediere în asigurări nr. 131/2.

    Potrivit cap. II din contractul de mandat, obiectul acestuia îl constituie "negocierea şi încheierea de contracte de asigurare de către broker cu clienţi români sau străini de Medas - S.A. Contractele (poliţele) de asigurare se negociază şi se încheie în numele şi în contul Medas - S.A., brokerul fiind mandatat să încaseze în numele şi pentru Medas - S.A. primele/ratele de asigurare de la clienţii aduşi societăţii de asigurare".

    Prin Adresa nr. 19 din 25 ianuarie 2006 Societatea Comercială "Medas" - S.A. a denunţat unilateral contractul sus-menţionat, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (2) din contract, având în vedere că potrivit art. 3 acesta a fost încheiat pe o perioadă de un an de la data semnării lui de către cele două părţi şi înceta de plin drept prin voinţa unilaterală a unei părţi, cu un preaviz scris de 15 zile.

    În conformitate cu prevederile art. 12 alin. (2) din contract, "la încetarea contractului, brokerul trebuie să predea toate sumele încasate până la acea dată şi nepredate la Medas - S.A., precum şi toate documentele de asigurare şi alte materiale puse la dispoziţie de S.C. «Medas» - S.A."

    Prin urmare, s-a constatat că Societatea Comercială "Eurostar Insurance Broker de Asigurare" - S.R.L. a încălcat următoarele clauze contractuale:

    - art. 5 alin. (4) şi (11), conform căruia brokerul avea obligaţia să depună la casieria sau în conturile Societăţii Comerciale "Medas" - S.A. toate primele încasate, la termenele şi în condiţiile prevăzute în contract, precum şi obligaţia să restituie Societăţii Comerciale "Medas" - S.A., la încetarea din orice cauze a contractului, pe bază de document scris, toate documentele şi însemnele primite;

    - art. 6 referitor la modalităţile de depunere a încasărilor efectuate;

    - art. 12, conform căruia la încetarea contractului brokerul avea obligaţia să predea toate sumele încasate până la acea dată şi nepredate Societăţii Comerciale "Medas" - S.A., precum şi toate documentele de asigurare şi alte materiale puse la dispoziţie de Societatea Comercială "Medas" - S.A.

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic