Inapoi la Cautare

DECIZIE 1028 /2010


privind sancţionarea Societăţii Comerciale "Allied Team Broker de Asigurare-Reasigurare" S.R.L. cu interzicerea temporară a exercitării activităţii


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 01.12.2021, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (01.12.2021) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    5. Nu au fost respectate denumirea şi funcţiile conturilor contabile pentru brokerii de asigurare.

    Astfel au fost încălcate prevederile cap. VIII "Norme metodologice de utilizare a conturilor contabile pentru brokerii de asigurare" din Reglementările contabile conforme cu directivele europene specifice domeniului asigurărilor, aprobate prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 3.129/2005, cu modificările şi completările ulterioare.

    Fapta constituie contravenţie, în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. a) şi f) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

    6. Situaţiile financiare anuale aferente anului 2009, raportările aferente trimestrului III 2009 şi trimestrului I 2010 şi raportările privind taxa de funcţionare aferentă trimestrului I 2010 au fost transmise cu întârziere.

    Raportările aferente semestrului I 2010, trimestrului II 2010 şi raportarea privind taxa de funcţionare aferentă trimestrului II 2010 nu au fost transmise.

    Astfel au fost încălcate prevederile art. 35 alin. (5) lit. f) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare, ale art. 3 pct. I, II şi III din Normele privind forma şi conţinutul raportărilor financiare şi tehnice pe care trebuie să le întocmească brokerii de asigurare şi/sau reasigurare, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 3/2009, cu modificările ulterioare, şi ale pct. 12(1) din Normele privind încheierea exerciţiului financiar pentru societăţile din domeniul asigurărilor, aprobate prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 1/2010.

    Fapta constituie contravenţie, în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. a), m^2) şi m^3) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

    7. Până la data controlului, nu au fost transmise numele, funcţia şi responsabilităţile stabilite pentru persoana desemnată cu atribuţii în aplicarea şi respectarea prevederilor legale în vigoare privind combaterea spălării banilor şi a finanţării actelor de terorism.

    Astfel au fost încălcate prevederile art. 6 alin. (4) din Normele privind prevenirea şi combaterea spălării banilor şi a finanţării actelor de terorism prin intermediul pieţei asigurărilor, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 24/2008.

    Fapta constituie contravenţie, în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

    8. Până la data controlului, nu au fost transmise normele şi procedurile interne în materie de cunoaştere a clientului, de raportare, de păstrare a evidenţelor, de control intern, evaluare şi gestionare a riscurilor, pentru a preveni şi împiedica implicarea lor în operaţiuni suspecte de spălare de bani şi finanţare a actelor de terorism.

    Astfel au fost încălcate prevederile art. 5 alin. (10) din Normele privind prevenirea şi combaterea spălării banilor şi a finanţării actelor de terorism prin intermediul pieţei asigurărilor, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 24/2008.

    Fapta constituie contravenţie, în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 32/2000, cu modificările şi completările ulterioare.

    9. Până la data controlului, nu au fost transmise numele, funcţia şi responsabilităţile stabilite pentru persoana desemnată cu atribuţii în aplicarea şi respectarea sancţiunilor internaţionale.

    Astfel au fost încălcate prevederile art. 9 alin. (2) din Normele privind procedura de supraveghere, în domeniul asigurărilor, a aplicării sancţiunilor internaţionale, puse în aplicare prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 13/2009.

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic