În temeiul
art. 406 şi 431 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 38 din Statutul Colegiului Medicilor din România, adoptat prin
Decizia Adunării generale naţionale a Colegiului Medicilor din România nr. 3/2005, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi al
Ordinului ministrului sănătăţii publice nr. 36/2008 pentru aprobarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a stagiului de adaptare, a probei de aptitudini, precum şi de stabilire a statutului persoanelor prevăzute la
art. 40-42 din Hotărârea Guvernului nr. 1.282/2007, care urmează măsura compensatorie în vederea recunoaşterii profesionale în România, Consiliul naţional al Colegiului Medicilor din România decide:
ART. 1 Se aprobă înfiinţarea unei comisii de lucru care va avea ca obiect de activitate analiza şi avizarea dosarelor ce necesită aplicarea probei de aptitudini ca măsură compensatorie în vederea recunoaşterii profesionale în România, precum şi organizarea şi desfăşurarea probei de aptitudini.
ART. 2 (1) Comisia va fi formată dintr-un preşedinte, un vicepreşedinte, 3 membri, un secretar, un reprezentant al Ministerului Sănătăţii, 2 reprezentanţi ai comisiei de specialitate a Colegiului Medicilor din România în specialitatea medicului petent. (2) Nominalizarea membrilor comisiei se va face prin decizie a biroului executiv. (3) Reprezentanţii comisiei de specialitate a Colegiului Medicilor din România vor fi cadre universitare şi vor fi nominalizaţi la propunerea Departamentului profesional ştiinţific al Colegiului Medicilor din România.
ART. 3 (1) Comisia se întruneşte la convocarea Departamentului profesional ştiinţific al Colegiului Medicilor din România, în funcţie de solicitări. (2) Pentru activitatea desfăşurată, membrii comisiei au dreptul la o indemnizaţie de şedinţă, care va fi stabilită prin decizie a biroului executiv. (3) Lucrările şedinţei vor fi consemnate într-un proces-verbal care va fi semnat de toţi membrii comisiei la sfârşitul şedinţei.
ART. 4 Analiza solicitărilor de recunoaştere a calificării profesionale, precum şi modul de desfăşurare şi stabilirea conţinutului probei de aptitudini în vederea recunoaşterii calificării profesionale în România se vor desfăşura potrivit metodologiei aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii.