Inapoi la Cautare

CRITERII din /2007


de admitere în învăţământul postliceal


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 04.10.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (04.10.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

    - cerere de înscriere;

    - certificat de naştere, carte de identitate şi, după caz, certificat de căsătorie, în copie, certificate "conform cu originalul" de către un membru al comisiei de admitere;

    - diplomă de bacalaureat sau adeverinţă de absolvire a studiilor liceale, după caz;

    - foaie matricolă pentru clasele IX-XII/XIII;

    - adeverinţă medicală eliberată de medicul de familie din care să rezulte că este sănătos clinic şi apt pentru calificarea pe care doreşte să o dobândească.

    ART. 6

    În şcoala de maiştri pot fi înscrişi absolvenţi de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat, care la începerea anului I dovedesc o vechime în producţie de cel puţin 3 ani într-o meserie corespunzătoare profilului de pregătire oferit prin şcoala de maiştri.

    ART. 7

    Înscrierea candidaţilor pentru admiterea la învăţământul postliceal se face conform cu prevederile metodologiei elaborate de unitatea de învăţământ.

    ART. 8

    În cazul în care numărul candidaţilor depăşeşte numărul de locuri sau dacă există o solicitare expresă a operatorului economic care finanţează şcolarizarea, se va organiza concurs de admitere care va consta într-o probă scrisă. Tematica probei scrise este stabilită de fiecare unitate de învăţământ, aprobată de consiliul de administraţie, la propunerea şi cu consultarea operatorilor economici, în funcţie de specificul calificării profesionale prin şcoala postliceală sau de maiştri.

    ART. 9

    (1) În cazul în care pentru unele calificări profesionale sunt necesare aptitudini specifice sau la recomandarea operatorului economic, comisia de admitere din unitatea de învăţământ respectivă poate introduce o probă de aptitudini (de exemplu: desen tehnic, desen artistic etc.). Această probă este eliminatorie şi se susţine înaintea desfăşurării celeilalte probe. Conţinutul şi durata probei de aptitudini vor fi stabilite de comisia de admitere din unitatea de învăţământ organizatoare şi vor fi afişate înainte de începerea înscrierii candidaţilor la examenul de admitere.

    (2) Proba de aptitudini se evaluează cu calificativul "Admis/Respins". Rezultatele la probele de aptitudini nu pot fi contestate. Hotărârea comisiei de admitere rămâne definitivă.

    ART. 10

<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic