Inapoi la Cautare

CRITERII din /2007


de admitere în învăţământul postliceal


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 20.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (20.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC    ART. 1

    Învăţământul postliceal de stat se organizează de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, din proprie iniţiativă, la propunerea autorităţilor administraţiei publice locale sau la cererea operatorilor economici şi a altor instituţii interesate.

    ART. 2

    (1) Pentru clasele de învăţământ postliceal de stat şcolarizate din iniţiativa Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului finanţarea se realizează prin bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi din alte venituri ale bugetelor locale.

    (2) Pentru clasele de învăţământ postliceal de stat şcolarizate la cererea solicitanţilor, persoane fizice sau juridice, finanţarea se realizează de către solicitanţi, prin contract de şcolarizare încheiat cu unitatea de învăţământ care realizează şcolarizarea.

    Modelul contractului-cadru este cuprins în anexa care face parte integrantă din prezentele criterii generale.

    ART. 3

    Calificările profesionale pentru care se asigură şcolarizarea sunt cuprinse în nomenclatoarele aprobate aflate în vigoare la începerea şcolarizării. Pentru orientarea candidaţilor şi a agenţilor economici, listele calificărilor profesionale ce pot fi şcolarizate prin învăţământ postliceal se afişează la unităţile de învăţământ şi la inspectoratele şcolare. De asemenea, acestea pot fi afişate la sediile operatorilor economici, la alte instituţii interesate şi pot fi publicate în presă.

    ART. 4

    (1) Admiterea în învăţământul postliceal se face pe baza prezentelor criterii generale de admitere în învăţământul postliceal elaborate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi a unei metodologii elaborate de unitatea de învăţământ, cu consultarea factorilor interesaţi, şi aprobate de consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ.

    (2) Pentru clasele de învăţământ postliceal de stat, finanţate prin bugetele locale şi alocate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti admiterea se organizează pe unităţi de învăţământ, în funcţie de numărul de locuri şi numărul de candidaţi.

    (3) Pentru clasele de învăţământ postliceal de stat pentru care şcolarizarea este finanţată de solicitanţi, persoane fizice sau juridice, prin contract încheiat cu unitatea de învăţământ care asigură şcolarizarea, admiterea se organizează în funcţie de numărul de locuri propus de conducerile unităţilor de învăţământ şi aprobat de inspectoratele şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti şi de numărul de candidaţi.

    ART. 5

    Au dreptul să se înscrie la nivelul de învăţământ postliceal absolvenţi de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat, pe baza următoarelor acte:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic