CPV din /2007
VOCABULARUL COMUN PRIVIND ACHIZIŢIILE PUBLICE (CPV)*)
Puteti sa consultati o forma actualizata la data 29.03.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.
Cumparati Actul varianta DOC
(Text cu relevanta pentru SEE)
COMISIA COMUNITĂŢILOR EUROPENE,
având în vedere Tratatul de instituire a Comunităţii Europene,
având în vedere Regulamentul (CE) nr. 2195/2002 al Parlamentului European şi al Consiliului din 5 noiembrie 2002 privind Vocabularul comun privind achiziţiile publice (CPV)*1), în special articolul 2,
-------
*1) JO L 340, 16.12.2002, p. 1.
întrucât:
(1) Regulamentul (CE) nr. 2195/2002 a stabilit un sistem unic de clasificare aplicabil achiziţiilor publice, cu scopul de a unifica referinţele folosite de entităţile şi autorităţile contractante pentru descrierea obiectului achiziţiei.
(2) Structura codurilor CPV poate necesita adaptări sau modificări, în funcţie de evoluţia pieţelor şi a nevoilor utilizatorilor.
(3) Este necesar să se actualizeze structura şi codurile CPV pentru a se tine seama de nevoile specifice exprimate atât de statele membre cat şi de utilizatorii CPV şi să se corecteze erorile materiale depistate în diverse variante lingvistice.
(4) Ajustarile şi îmbunătăţirile tehnice identificate pe parcursul procesului legislativ care a dus la adoptarea Regulamentului (CE) nr. 2195/2002 dar care nu au putut fi luate în considerare în acest regulament ar trebui introduse în anexele la regulamentul mai sus menţionat.
(5) În avizul*2) sau privind propunerea de regulament privind CPV, Comitetul Regiunilor a subliniat ca ar trebui îmbunătăţită clasificarea medicamentelor şi a recomandat utilizarea sistemului de clasificare anatomic, terapeutic şi chimic (ATC) stabilit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru a desavarsi structura şi codurile CPV în domeniul medicamentelor.
--------
*2) JO C 192, 12.8.2002, p. 50.
(6) Părţile interesate şi utilizatorii CPV au formulat sugestii concrete în vederea ameliorării vocabularului CPV.
(7) Actualizarea codurilor şi a structurii CPV ar trebui să se reflecte în tabelele de corespondenta indicative între CPV şi Clasificarea centrala provizorie a produselor (CPC prov.) a Organizaţiei Naţiunilor Unite, Nomenclatorul statistic al activităţilor economice din Comunitatea Europeană (NACE rev. 1) şi Nomenclatura Combinată (NC).