Inapoi la Cautare

CONVENŢIE din /2005


privind reprimarea actelor de terorism nuclear*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 11.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (11.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    observând că activităţile forţelor militare ale statelor sunt guvernate de reglementări ale dreptului internaţional care se situează în afara cadrului prezentei convenţii şi că excluderea unor anumite acţiuni din aria de aplicare a prezentei convenţii nu scuză şi nu acordă un caracter licit unor acte care sunt ilegale şi nu împiedică, prin urmare, exercitarea urmăririi în baza altor legi,

    au convenit după cum urmează:

    ART. 1

    Pentru scopurile prezentei convenţii:

    1. Material radioactiv reprezintă material nuclear şi alte substanţe radioactive conţinând nuclizi care suferă dezintegrare spontană (proces însoţit de emisia unuia sau a mai multor tipuri de radiaţii ionizante, cum ar fi particulele alfa, beta, neutroni şi raze gama) şi care, datorită proprietăţilor lor radiologice sau fisionabile, pot cauza moartea, vătămări corporale grave sau daune importante bunurilor ori mediului.

    2. Material nuclear reprezintă plutoniul, cu excepţia celui care are concentraţia izotopică mai mare de 80% în plutoniu 238; uraniu 233; uraniul îmbogăţit în izotopii 235 sau 233; uraniul care conţine amestecul de izotopi care apare în natură altfel decât în forma minerală ori a reziduurilor minerale; sau orice alte materiale care conţin una ori mai multe dintre substanţele prezentate anterior.

    Uraniul îmbogăţit în izotopii 235 sau 233 reprezintă uraniul conţinând fie uraniu 235, fie uraniu 233, fie aceşti doi izotopi într-o astfel de cantitate încât raportul dintre suma acestor doi izotopi şi izotopul 238 să fie superior raportului dintre izotopul 235 şi izotopul 238 din uraniul natural.

    3. Instalaţie nucleară reprezintă:

    a) orice reactor nuclear, inclusiv reactoarele instalate pe nave, vehicule, aeronave sau obiecte spaţiale pentru a fi folosite ca sursă de energie în scopul propulsiei unor astfel de nave, vehicule, aeronave sau obiecte spaţiale ori pentru orice alte scopuri;

    b) orice uzină sau mijloc de transport folosită/folosit pentru producerea, stocarea, procesarea sau transportul materialelor radioactive.

    4. Dispozitiv reprezintă:

    a) orice dispozitiv exploziv nuclear; sau

    b) orice dispozitiv de dispersie a materialelor radioactive sau de emitere a radiaţiilor care, datorită proprietăţilor lor radiologice, pot cauza moartea, vătămări corporale grave sau daune importante bunurilor ori mediului.

    5. Echipamentele statului sau echipamentele guvernamentale includ toate obiectivele permanente sau temporare ori mijloacele de transport care sunt folosite sau ocupate de către reprezentanţii unui stat, membrii unui guvern, ai unui organism legislativ ori judiciar sau de către funcţionari ori angajaţi ai unui stat sau ai altor autorităţi ori entităţi publice sau de către angajaţi ori oficiali ai unei organizaţii interguvernamentale în exercitarea obligaţiilor lor oficiale.

    6. Forţele militare ale unui stat reprezintă forţele militare ale unui stat care sunt organizate, antrenate şi echipate, în baza legislaţiei naţionale a acestuia, cu scopul principal de a asigura apărarea sau securitatea naţională, şi persoanele care sprijină aceste forţe militare şi care se află în mod oficial sub comanda, controlul şi responsabilitatea acestora.
<   1   2   3   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic