Inapoi la Cautare

CONTRACT din /2006


între România şi Banca Europeană de Investiţii pentru Proiectul privind infrastructura municipală în domeniul protecţiei mediului, faza A*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 12.08.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (12.08.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


________

    *) Traducere.

    Prezentul contract de finanţare este încheiat între România, reprezentată de Ministerul Finanţelor Publice, având sediul în str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, RO-70060 Bucureşti, România, reprezentat de domnul Sebastian Teodor Gheorghe Vlădescu, ministrul finanţelor publice, denumită în continuare Împrumutatul, ca primă parte, şi Banca Europeană de Investiţii, având sediul în bd. Konrad Adenauer 100, L-2950 Luxemburg, Marele Ducat al Luxemburgului, reprezentată de doamna Grammatiki Tsingou-Papadopetrou, director, şi de domnul Fulceri Bruni Roccia, director adjunct, denumită în continuare Banca, ca a doua parte.

    Având în vedere că:

    (1) La data de 1 februarie 1993, Comunităţile Europene şi Împrumutatul au încheiat un Acord european stabilind o asociere între Comunităţile Europene şi statele membre ale acestora, pe de o parte, şi România, pe de altă parte (denumit în cele ce urmează Acord european).

    (2) În cadrul acestui acord european, Consiliul guvernatorilor Băncii a autorizat continuarea acordării de împrumuturi pentru proiecte de investiţii în România.

    (3) Pe data de 4/5 iunie 1997 a fost semnat de către Împrumutat şi Bancă un acord-cadru (denumit în continuare acordcadru) referitor la cooperarea financiară menţionată şi este aplicabil acestui contract.

    (4) Împrumutatul a propus să întreprindă un proiect (denumit în continuare Proiectul) care să fie derulat prin anumite autorităţi locale şi companii municipale pentru utilităţi (denumite în cele ce urmează beneficiari finali), cuprinzând: (i) Schema de management al deşeurilor în municipiul Galaţi, (îi) Schema de management al apei şi canalizării în municipiul Galaţi; (iii) Schema de management al deşeurilor în judeţul Dâmboviţa şi (iv) Schema de management al apei şi canalizării în judeţul Caraş-Severin, având ca scop îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciilor din sectorul apei (furnizarea apei şi infrastructura de canalizare) şi în sectorul de management al deşeurilor, aşa cum sunt descrise în detaliu în descrierea tehnică din anexa A (denumită în cele ce urmează Descriere tehnică).

    (5) Faza A a Proiectului (denumită în cele ce urmează faza A) cuprinde: (i) Schema de management al deşeurilor în municipiul Galaţi şi (îi) Schema de management al deşeurilor în judeţul Dâmboviţa (denumite în cele ce urmează subproiecte) şi identificate ca măsuri descrise în memorandumurile de finanţare ISPA, respectiv (i) 2003 RO 16 P PE 027 privind Schema de management al deşeurilor în municipiul Galaţi, datat 19 octombrie 2004 şi 14 februarie 2005; (îi) 2001 RO 16 P PE 017 privind Schema de management al deşeurilor în judeţul Dâmboviţa, datat 15 decembrie 2003 şi 21 mai 2004 (fiecare denumite în cele ce urmează Memorandum de finanţare şi împreună denumite memorandumuri de finanţare), încheiate între România şi Comunitatea Europeană în cadrul ISPA pentru cofinanţarea Proiectului.

    (6) Costul total al Proiectului, aşa cum este acesta estimat de Bancă, este de 162.936.660 euro (unasutăşaizecişidouă milioane nouăsutetreizecişişase mii şasesuteşaizeci euro).

    (7) Împrumutatul a declarat că intenţionează să finanţeze faza A a Proiectului, după cum urmează:
	


                                                Euro
    Grant ISPA 36.670.500
    Împrumutul Băncii 12.223.500
    Contribuţia Împrumutatului 909.000
    (prin beneficiarii finali ai fazei A) ──────────────
    TOTAL: 49.803.000


    (8) Pentru realizarea planului financiar descris în preambul (7), Împrumutatul a solicitat de la Bancă un împrumut în valoare de 12.223.500 euro (douăsprezece milioane douăsutedouăzecişitrei mii cincisute euro).

    (9) În baza art. 3 din acordul-cadru, Împrumutatul a fost de acord ca dobânda şi toate celelalte plăţi datorate Băncii şi care apar ca urmare a activităţilor prevăzute în acordul-cadru, precum şi activele şi veniturile Băncii aferente acestor activităţi să fie scutite de impozite.

    (10) În baza art. 4 din acordul-cadru, Împrumutatul a fost de acord ca pe întreaga perioadă de existenţă a oricărei operaţiuni financiare încheiate conform acordului-cadru să asigure:

1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic