Inapoi la Cautare

CONTRACT din /2005


între România şi Banca Europeană de Investiţii privind Proiectul de reconstrucţie a drumurilor afectate de inundaţii*)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


________
    *) Traducere.

    Prezentul contract de finanţare este încheiat între România, reprezentată de Ministerul Finanţelor Publice, cu sediul în str. Apolodor nr. 17, sectorul 5, RO-70060 Bucureşti, România, reprezentat de domnul Sebastian Vladescu, ministrul finanţelor publice, denumita în continuare Împrumutatul, ca prima parte, şi Banca Europeană de Investiţii, cu sediul central în bd. Konrad Adenauer nr. 100, L-2950, Marele Ducat de Luxemburg, reprezentată de domnul Cormac Murphy, director, şi domnul Martin Vatter, director adjunct, denumita în continuare Banca, ca a doua parte.

    Având în vedere ca:

    1. Consiliul Comunităţii Europene a decis sa continue planul de acţiune în ceea ce priveşte asistenţa oferită de Comunitatea Europeană României în susţinerea eforturilor pentru reforma politica şi economică.

    2. Consiliul Guvernatorilor Băncii Europene de Investiţii a luat cunoştinţa despre aceasta decizie şi a aprobat acordarea unui împrumut din resursele proprii ale Băncii pentru proiectele de investiţii din România.

    3. La 4-5 iunie 1997 Împrumutatul şi Banca au semnat un acord-cadru (denumit în continuare Acord-cadru) privind cooperarea financiară, care este aplicabil prezentului contract de finanţare.

    4. Împrumutatul a propus realizarea unui proiect (denumit în continuare Proiect) care va fi coordonat de către reprezentantul Împrumutatului, respectiv Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (în acest context denumit Coordonator de Proiect) şi care consta în execuţia unui număr de componente, incluzând lucrări de reparaţii ale reţelei de drumuri din România, inclusiv pentru refacerea de poduri, podeţe, viaducte, consolidarea terasamentelor, reconstructia drumurilor şi protecţia malurilor (acestea fiind denumite în continuare Program), asa cum este definit mai detaliat în descrierea tehnica prezentată în anexa A.1 la prezentul contract de finanţare (denumita în continuare descriere tehnica). Fiecare program va fi implementat de Compania Naţionala de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. şi/sau Administraţia Porturilor Dunării Maritime - S.A. Galaţi, ca agenţii reprezentante ale Împrumutatului (fiecare agenţie în acest context fiind denumita agenţie de implementare şi împreună denumite agenţii de implementare).

    5. Costul total al Proiectului estimat de Banca este de 600.000.000 euro (şase sute milioane euro), inclusiv cheltuieli neprevăzute şi dobânda pe perioada construcţiei, dar excluzând taxe şi impozite.

    6. Costul Proiectului urmează să fie finanţat astfel:
	

    ──────────────────────────────────────────────────────────────────
    - fonduri proprii ale Împrumutatului 101.380.000 euro
    - împrumutul Băncii 300.000.000 euro
    - alte fonduri 198.620.000 euro
    ──────────────────────────────────────────────────────────────────
    Total: 600.000.000 euro
    ──────────────────────────────────────────────────────────────────


    7. Împrumutatul a solicitat acordarea unui împrumut în valoare echivalenta cu 300.000.000 euro (trei sute milioane euro).

    8. Conform art. 3 din Acordul-cadru, Împrumutatul s-a angajat ca dobânda şi toate celelalte plati datorate Băncii şi care apar ca urmare a activităţilor prevăzute în Acordul-cadru, precum şi activele şi veniturile Băncii legate de astfel de activităţi să fie scutite de impozite.

    9. În conformitate cu art. 4 din Acordul-cadru, Împrumutatul s-a angajat ca pe întreaga perioadă a oricărei operaţiuni financiare încheiate în conformitate cu Acordul-cadru Împrumutatul trebuie:

    a) să asigure:

    (i) ca beneficiarii pot schimba în orice valuta convertibilă, la cursul de schimb care prevalează, sumele în moneda naţionala a Împrumutatului necesare pentru plata tuturor sumelor datorate Băncii în legătură cu împrumuturile şi garanţiile referitoare la orice proiect; şi
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic