Inapoi la Cautare

COD TEHNIC GN din /2006


al gazelor petroliere lichefiate (GPL)


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 05.10.2022, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (05.10.2022) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    - sunt considerate fluidele având o presiune de vapori care nu o depăşeşte pe cea admisă pentru propanul comercial, compus predominant din următoarele hidrocarburi - singure sau în amestec - propan, propena (propilenă), butan (n-butan şi/sau izo-butan) şi butene (butilene) inclusiv butadiene;

    - sunt fractii de hidrocarburi uşoare din seria parafine (alcani), derivate din procesele de rafinare, instalaţii de stabilizare a ţiţeiului şi din procesarea gazelor naturale.

    - sunt în mod normal lichefiate sub presiune pentru a fi transportate sau depozitate.

    2.2. Pentru identificare imediata, la nivelul producătorilor şi ai pieţei, GPL este caracterizat, de numere unice de clasificare, după cum urmează:

    - numărul ONU/UN cuprins în recomandările privind transportul mărfurilor periculoase serveşte ca baza pentru reglementările în transportul naval, feroviar şi rutier naţional, regional şi internaţional;

    - numărul CAS (Chemical Abstract Service Registry Number) care defineste produsul chimic, dar nu concentraţia sau amestecurile specifice;

    - numărul EINECS introdus prin Decizia 81/437/EEC a Comisiei Comunităţii Europene;

    - numărul ICSC este caracteristic identificarii internaţionale a substanţelor periculoase al Internaţional Chemical Safety Cards (Fişa internationala de securitate chimica).

    2.3. Numărul ONU/UN a fost stabilit de Comitetul de experţi (COE) în transportul mărfurilor periculoase ai Consiliul Economic şi Social (ECOSOC) sub egida ONU şi este utilizat în întreaga lume în comerţul şi transportul internaţional pentru identificarea produselor chimice sau a claselor de mărfuri periculoase fiind cuprins în regulamentele privind transportul mărfurilor periculoase.

    Numărul se compune din patru cifre, în general cuprinse între 0000 şi 3500, iar pentru a se evita confuzia, întotdeauna este precedat de literele "UN".

    Numerele ONU/UN cuprinse în regulamentele privind transportul mărfurilor periculoase servesc ca baza pentru reglementările din transportul aerian, naval, feroviar şi rutier naţional, regional şi internaţional.

    2.4. Numărul CAS (Chemical Abstract Service Registry Number) defineste produsul chimic, dar nu concentraţia sau amestecurile specifice. Din punctul de vedere al securităţii şi al modului de inventariere a substanţelor chimice reprezintă cel mai bun criteriu în privinta eliminării ambiguitatilor.

    2.5. Numărul EINECS a fost introdus prin Decizia 81/437/EEC a Comisiei Comunităţii Europene şi este compus din două grupe de trei cifre şi un grup de doua cifre (digiti).

    2.6. Numărul EC este un termen utilizat sa înlocuiască în viitor cele doua numere şi a fost introdus în baza Directivei 87/548/EEC Anexa 1.

    2.7. Ordonanţa de Urgenta a Guvernului nr. 200/2000 privind clasificarea, etichetarea şi ambalarea substanţelor periculoase prevede în Anexa 1 numerele de identificare EC caracteristice GPL propan şi butan, precum şi amestecurilor acestora asa cum sunt definite în Regulamentele de transport a mărfurilor periculoase ADR/RID.
<   2   3   4   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic