Inapoi la Cautare

COD COND. din /2023


al membrilor comisiilor de specialitate din domeniile patrimoniu cultural şi monumente de for public, care funcţionează la nivelul Ministerului Culturii şi serviciilor publice deconcentrate ale acestuia


Puteti sa consultati o forma actualizata la data 28.05.2023, conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata , la zi (28.05.2023) , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

──────────

    Aprobat prin ORDINUL nr. 2.706 din 3 martie 2023
, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 234 din 22 martie 2023.

──────────

    ART. 1

    Rolul şi scopul Codului de conduită etică şi integritate

    (1) Prezentul cod de conduită etică şi integritate, denumit în continuare Cod, stabileşte principii şi reguli morale şi de conduită profesională pe care membrii comisiilor de specialitate din domeniile patrimoniu cultural şi monumente de for public, care funcţionează la nivelul Ministerului Culturii şi serviciilor publice deconcentrate ale acestuia, au obligaţia să le respecte în viaţa socioprofesională pe întreaga durată a mandatului acestora.

    (2) Scopul Codului este crearea cadrului etic necesar desfăşurării activităţii membrilor comisiilor de specialitate, astfel încât aceştia să îşi îndeplinească cu profesionalism, loialitate, corectitudine şi în mod conştiincios mandatul şi să se abţină de la orice faptă care ar putea să aducă prejudicii cetăţenilor, colegilor sau Ministerului Culturii.

    ART. 2

    Categorii de personal cărora le este aplicabil Codul

    Prevederile Codului se aplică persoanelor care deţin calitatea de membru în cadrul următoarelor comisii constituite la nivelul Ministerului Culturii: Comisia Naţională a Monumentelor Istorice, Comisia pentru Soluţionarea Contestaţiilor în Domeniul Patrimoniului Cultural Imobil, Comisia Naţională de Arheologie, Comisia Naţională pentru Soluţionarea Contestaţiilor în Domeniul Arheologiei, Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor, Comisia Naţională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, Comisia Naţională pentru Monumente de For Public, precum şi comisiile zonale ale acestora, după caz, denumite în continuare comisii de specialitate.

    ART. 3

    Principii generale

    (1) În exercitarea mandatului, membrii comisiilor de specialitate au obligaţia respectării şi aplicării corecte a legii şi a prezentului cod.

    (2) Principiile care guvernează conduita profesională a membrilor comisiilor de specialitate sunt următoarele:

    a) respectarea şi aplicarea corectă a legii - principiu potrivit căruia membrii au obligaţia de a respecta legile ţării;
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic