Inapoi la Cautare

CIRCULARĂ 45 /1995


pentru modificarea unor prevederi din Normele privind efectuarea operaţiunilor de schimb valutar pentru persoane fizice pe teritoriul României (anexa nr. 4 la Regulamentul privind efectuarea operaţiunilor valutare)


Puteti sa consultati o forma actualizata valabilă între 11.12.1995 și 28.05.1998 , conform modificarilor publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, apasand butonul Cumpara Act.

Cumparati Actul varianta DOC

Forma la zi
Pret: 13,00 RON cu TVA
Doriti o forma actualizata ,valabilă între 11.12.1995 și 28.05.1998 , a acestui act ? Cumparati acum online, rapid si simplu varianta DOC !

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC


    Normele privind efectuarea operaţiunilor de schimb valutar pentru persoane fizice pe teritoriul României (anexa nr. 4 la Regulamentul privind efectuarea operaţiunilor valutare, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 94 din 18 mai 1995) se modifica după cum urmează:

    1. La capitolul II, punctul 3 litera b), se completează ultima fraza din primul alineat cu următorul text:

    " ; la astfel de contracte nu se permite participarea la activitatea casei de schimb valutar respective cu fonduri băneşti."

    2. La capitolul II, punctul 3 litera b) alineatul 2 se modifica şi va avea următorul cuprins:

    "În cazul contractelor de subinchiriere şi asociere pentru dobindirea spaţiului de către casa de schimb valutar, solicitantul are obligaţia prezentării tuturor documentelor care atesta dreptul de proprietate asupra spaţiului, precum şi consimţământul proprietarului, respectiv al asociaţiei de locatari, în cazul clădirilor cu destinaţie de locuinta, privitor la efectuarea operaţiunilor de schimb valutar în spaţiul respectiv."

    3. La capitolul II, punctul 5 ultimul alineat se modifica şi va avea următorul cuprins:

    "În cazul reînnoirii sau încetării valabilităţii autorizaţiilor de funcţionare, solicitanţii/posesorii au obligaţia de a restitui originalele autorizaţiilor care sunt înlocuite în momentul primirii noilor autorizaţii, respectiv la data încetării valabilităţii acestora."

    4. La capitolul III, punctul 9 alineatul 2 se completează cu următorul text:

    " , pe bază de adresa semnată şi stampilata de către conducerea casei de schimb valutar ori de către împuternicitul acesteia, la care se anexează procesul-verbal de constatare. Procesul-verbal de constatare va fi întocmit în trei exemplare semnate şi stampilate de către casierul punctului de schimb valutar care a făcut constatarea falsului; în procesul-verbal se vor menţiona datele personale ale posesorului (numele, prenumele, adresa, actul de identitate), precum şi seria, numărul şi caracteristicile falsului pentru fiecare bancnota şi moneda."

    5. La capitolul III, punctul 10 alineatul 2 se modifica şi va avea următorul cuprins:

    "Vînzarea se face numai pe bază de pasaport turistic individual valabil. Suma în dolari S.U.A. (în litere şi cifre) şi data efectuării schimbului valutar (ziua, luna, anul) se înscriu în mod obligatoriu în pasaport, fiind confirmate prin semnatura lucrătorului şi ştampila punctului de schimb valutar."

    6. La capitolul V, punctul 19 alineatul 3 se completează cu următorul text:

    "Pe buletinul de schimb valutar la rubrica nr. 1 - Numele şi prenumele - se va trece efectiv numele celor înscrişi în pasaport, pentru care se efectuează schimbul valutar, cu menţiunea, acolo unde unde cazul, de "copil". La aceeaşi rubrica la - Actul de identitate - se va trece organul emitent al pasaportului, cu indicarea judeţului şi a datei emiterii."

    7. La capitolul V, punctul 21 se completează cu un nou alineat, care va avea următorul cuprins:

    "La sediile caselor/punctelor de schimb valutar sunt considerate sume ce aparţin caselor, respectiv punctelor de schimb valutar, doar acele sume care sunt incluse în evidentele acestora. Alte sume care sunt păstrate la sediile mai sus menţionate trebuie evidentiate zilnic într-un registru separat ca "sume personale" aparţinând patronilor ori angajaţilor casei/punctului de schimb respectiv; evidentierea sumelor se va face sub semnatura persoanei la începutul activităţii."
1   2   >  

Forme la zi | Modificari Act | Printare | Salvare DOC

Inapoi la Cautare

Despre Companie

CTCE este liderul national in domeniul software legislativ. Avem o experienta de peste 35 ani in domeniul dezvoltarii de aplicatii software.
(aflati mai multe)

Termeni si Conditii
Comanda iLegis
Testeaza iLegis
Resurse Lege-Online

Nota CTCE

Continutul, designul, structura, precum si materialele Lege-Online.ro apartin C.T.C.E. - Piatra Neamt si sunt protejate de Legea 8/1996 privind drepturile de autor si drepturile conexe, cu modificarile si completarile ulterioare. Copierea/distribuirea/republicarea acestora este ilegala.

Intrati in Contact

 • Telefon:
  (0233) 211 020 / (0233) 218 110
 • E-mail:
  office@ctce.ro
 • Adresa:
  Bd. Decebal, nr. 32
  610076, Piatra Neamt, Neamt
  Romania


CTCE - Centrul Teritorial de Calcul Economic